Дієта Мішеля Монтіньяка: їм і худну

25


Зміст

  • Опис дієти
  • Дієта Монтиньяка: меню
  • Фази дієти
  • Багато людей страждають проблемою зайвої ваги, від якого дуже важко позбутися. Однією з найважливіших складових боротьби з зайвими кілограмами є дієтичне харчування. Мішель Монтіньяк – французький вчений, який займався питаннями в області харчування та дієтології. Він самостійно схуд майже на 20 кг за дуже короткий проміжок часу – за 2 місяці. В результаті Монтіньяк склав дієту, основа якої – контроль глікемічного індексу – показника, що відображає вплив різних речовин на вміст цукру в крові людини.

    Опис дієти

    Дієта Монтиньяка полягає не у виснажливому голодуванні, а в збалансованому щоденнику харчування. На думку вченого, люди використовують у своєму раціоні зайве число продуктів, що володіють високим глікемічним індексом. Результатом цього стає посилена вироблення інсуліну в організмі людини. В результаті погіршується робота ферментів, що розщеплюють жири. Людина набирає вагу, а іноді і зовсім приходить до ожиріння.

    Дієта Мішель Монтиньяка спирається на два засадничих принципи:

  • Калорійність продукту – не настільки важливий показник і не може виступати в якості основи побудови збалансованого харчування.
  • Продукти слід вибирати у відповідності з їх корисними властивостями і здатністю до метаболізму.
  • Дієта Монтиньяка: меню

    Мішель Монтіньяк пропонує вживати продукти з глікемічним індексом не вище 55. Потрібно виключити з раціону хліб, пиво, газовані напої, кукурудзу, цукерки. Категорично заборонено цукор, шоколад, печена картопля, рис, печиво. Вчений вважає, що можна ввести в свій раціон хліб з висівками, молочну продукцію, фрукти і овочі, гриби, макарони, горохові та бобові культури. Такі продукти, як цукор, варення і печиво – повністю виключаються, згідно дієті. Також не бажані у вживанні пельмені, манна крупа, свіжовичавлені соки, консервовані овочі.

    Читайте також: Ситна дієта Кіма Протасова
    Читайте також: Легендарна білкова дієта Дюкана
    Читайте також: Власна методика схуднення Аткінса

    Мало обмежуються в споживанні людини такі продукти, як фрукти і овочі, а також м’ясні вироби і риба, оскільки вони багаті незамінною картатій і здатні надати сил і енергії.

    Фази дієти

    Монтіньяк дієта 1 фаза: зниження ваги. Мається на увазі вживання в їжу продуктів з індексом не вище 55. Не дозволяються борошняні вироби, олія, маргарин. В основі раціону – овочі, яйця, м’ясо, риба, морепродукти, макарони. З таким набором продуктів можна готувати смачні та різноманітні страви. Рецепти шукайте в тому числі і на нашому сайті. На цій фазі головною метою є зниження кількості інсуліну і виключення процесу відкладення жирів в організмі людини і навпаки, запуск розщеплення жирових відкладень внаслідок витрат енергії на процес травлення.

    Друга фаза: стабілізація ваги. Рекомендовано вживання в їжу вуглеводів і жирів, їх розумне співвідношення. Бажано вживати велику кількість овочів. Цукор повністю заборонений.

    Однак потрібно не тільки дотримуватися дієти і правильно харчуватися. Для найкращого результату необхідно медичне обстеження з метою виключення будь-яких захворювань, що викликають збільшення ваги. Також важливо поєднувати збалансований раціон зі спортивними навантаженнями. Дієта Монтіньяка – ефективний, але в той же час не виснажливий спосіб скинути зайві кілограми і зберегти здоров’я.