Зміст
Ми вже писали, як смачно і швидко засолити своїми руками червону рибу (рецепт цієї статті). Настав час іншого, не менш корисною рибки, – скумбрії. Коштує вона дешевше червоною, але нітрохи їй не поступається, якщо правильно її засолити.
Дізнавшись, як засолити скумбрію в домашніх умовах, і спробувавши хоча б один раз, ви зрозумієте, наскільки це швидко і просто. Не потрібно ні спеціальних кулінарних навичок, ні складних або дорогих інгредієнтів. Тільки хороша жирна рибка і трохи солі і спецій.
Спробуйте також: Як приготувати в’ялене м’ясо білтонг в домашніх умовах
Засолити скумбрію в домашніх умовах: рецепти
Смачно засолити скумбрію в домашніх умовах швидко можна одним з наступних способів. Знадобиться 10 або 24 години часу.
Рецепт 1. Як засолити скумбрію в розсолі
Інгредієнти:
- 2 скумбрії;
- вода, 1 літр;
- 2 цибулини,
- 5 столових ложок крупної солі;
- 1 лайм;
- 1 столова ложка цукру;
- 5 горошин запашного перцю;
- 2 бутона гвоздики;
- лавровий лист, 2 шт.
Як смачно засолити скумбрію:
Засолити скумбрію в розсолі в домашніх умовах краще безпосередньо перед вживанням. Наприклад, в ніч перед святом, днем народження. Довго саморобна рибка не зберігається, ми ж не використовуємо консерванти!
Читайте також: Як засолити червону ікру в домашніх умовах
А тепер дізнаємося, як смачно засолити скумбрію в домашніх умовах без розсолу.
Рецепт 2. Як засолити скумбрію без розсолу
Інгредієнти:
- 2 скумбрії;
- 5 столових ложок крупної солі;
- 1 столова ложка цукру;
- 1 столова ложка соку лимона;
- перець чорний мелений за смаком;
- лавровий лист мелений, 0,5 чайної ложки.
Спосіб засолювання скумбрії без розсолу:
Ось так можна смачно засолити скумбрію в домашніх умовах сухим способом.
Читайте також: Маринуємо карасів своїми руками
Зовсім просто, чи не правда?!
Чому краще солити рибу самому?
Більшість воліє купувати готову солону рибу, особливо в поспіху. Наприклад, перед святами. Але, приготовлена своїми руками, завжди смачніше, свіже і натуральніше. Багато виробників не чисті на руку і додають в маринад різні ароматизатори, барвники, добавки.
Читайте також: Як вибрати тушку гусака
Скажемо більше, продавці часто засолюють погану рибу, що втратила товарний вигляд, з «душком». За аналогією з курми-гриль (маринують тушки з запахом, які в свіжому вигляді вже не продати).
Такий рибою можна отруїтися. Але цього можна уникнути, знаючи, як засолити скумбрію і як вибрати підходящий продукт для засолювання.
Яку скумбрію купувати для засолювання?
Купуючи скумбрію на ринку або в магазині, звертайте увагу на запах і зовнішній вигляд, склад, якщо товар в упаковці. Для засолювання підійде як свіжа, так і морожена риба хорошої якості. Таку можна відрізнити по ряду зовнішніх ознак.
- Вибирайте жирну рибку, пружні, без ушкоджень шкіри, голів, плавників. Нутрощі не повинні бути видні. М’якоть при натисканні повинна швидко відновлювати форму.
- Шкірка повинна мати природний колір (без плям, іржі та інших дефектів).
- Сіль для засолювання беріть велику, а не йодовану.
Докладніше про те, як вибирати рибу в магазинах, читайте в цій статті