Як засолити скумбрію швидко і смачно

48


Зміст

  • Засолити скумбрію в домашніх умовах: рецепти
  • Рецепт 1. Як засолити скумбрію в розсолі
  • Рецепт 2. Як засолити скумбрію без розсолу
  • Чому краще солити рибу самому?
  • Яку скумбрію купувати для засолювання?
  • Ми вже писали, як смачно і швидко засолити своїми руками червону рибу (рецепт цієї статті). Настав час іншого, не менш корисною рибки, – скумбрії. Коштує вона дешевше червоною, але нітрохи їй не поступається, якщо правильно її засолити.

    Дізнавшись, як засолити скумбрію в домашніх умовах, і спробувавши хоча б один раз, ви зрозумієте, наскільки це швидко і просто. Не потрібно ні спеціальних кулінарних навичок, ні складних або дорогих інгредієнтів. Тільки хороша жирна рибка і трохи солі і спецій.

    Спробуйте також: Як приготувати в’ялене м’ясо білтонг в домашніх умовах

    Засолити скумбрію в домашніх умовах: рецепти

    Смачно засолити скумбрію в домашніх умовах швидко можна одним з наступних способів. Знадобиться 10 або 24 години часу.

    Рецепт 1. Як засолити скумбрію в розсолі

    Інгредієнти:

    • 2 скумбрії;
    • вода, 1 літр;
    • 2 цибулини,
    • 5 столових ложок крупної солі;
    • 1 лайм;
    • 1 столова ложка цукру;
    • 5 горошин запашного перцю;
    • 2 бутона гвоздики;
    • лавровий лист, 2 шт.

    Як смачно засолити скумбрію:

  • Гарненько випатрайте і промийте тушки. Ікру або молоки залиште також для засолки. Видаліть голови, хвости, плавники.
  • Відокремте хребти з кістками, видаліть інші дрібні кісточки. Поріжте філе порційно. Ви також можете порізати тушки цілком шматочками (як на фото). Для сервірування святкового столу більше підходить перший варіант.
  • Приготуйте розсіл. Закип’ятіть літр води в каструлі, додайте сіль, цукор, спеції і проварити під кришкою 3 хвилини. Погасіть вогонь і дайте маринаду настоятися 10 хвилин під кришкою. Остудіть до кімнатної температури.
  • Приготуйте містку скляну або емальовану ємність, покладіть в неї рибку і залийте розсолом, маринадом. Покладіть зверху вантаж і приберіть в холодильник на 10 годин, а краще на ніч.
  • Вранці поріжте кільцями цибулю, видавіть сік з лайму.
  • Дістаньте шматочки скумбрії з розсолу, укладіть в інший посуд, полийте соком і рослинним маслом, прикрасити кільцями цибулі.
  • Засолити скумбрію в розсолі в домашніх умовах краще безпосередньо перед вживанням. Наприклад, в ніч перед святом, днем народження. Довго саморобна рибка не зберігається, ми ж не використовуємо консерванти!

    Читайте також: Як засолити червону ікру в домашніх умовах

    А тепер дізнаємося, як смачно засолити скумбрію в домашніх умовах без розсолу.

    Рецепт 2. Як засолити скумбрію без розсолу

    Інгредієнти:

    • 2 скумбрії;
    • 5 столових ложок крупної солі;
    • 1 столова ложка цукру;
    • 1 столова ложка соку лимона;
    • перець чорний мелений за смаком;
    • лавровий лист мелений, 0,5 чайної ложки.

    Спосіб засолювання скумбрії без розсолу:

  • Гарненько випатрайте і промийте тушки.
  • Видаліть голови, хвости, плавники, обсушіть тушки паперовими рушниками.
  • Підготуйте посолочную суміш в окремому сухому посуді. Змішайте сіль, цукор і спеції.
  • Натріть тушки сумішшю цілком з усіх боків. Відкладіть на чверть години промаринуватися. Через 15 хвилин натріть знову.
  • Збризніть лимонним соком і ретельно замотайте рибини в харчову плівку (кожну окремо). Складіть рибу в харчової контейнер з кришкою і поставте в холодильник на добу або двоє. Через 24 години ви отримаєте малосольну рибку. Якщо хочете більш солону, тримайте 2 дні.
  • Коли час засолювання минув, витягніть тушки з плівки, обітріть від солі і спецій паперовим рушником і подавайте до столу звичним способом.
  • Ось так можна смачно засолити скумбрію в домашніх умовах сухим способом.

    Читайте також: Маринуємо карасів своїми руками

    Зовсім просто, чи не правда?!

    Чому краще солити рибу самому?

    Більшість воліє купувати готову солону рибу, особливо в поспіху. Наприклад, перед святами. Але, приготовлена своїми руками, завжди смачніше, свіже і натуральніше. Багато виробників не чисті на руку і додають в маринад різні ароматизатори, барвники, добавки.

    Читайте також: Як вибрати тушку гусака

    Скажемо більше, продавці часто засолюють погану рибу, що втратила товарний вигляд, з «душком». За аналогією з курми-гриль (маринують тушки з запахом, які в свіжому вигляді вже не продати).

    Такий рибою можна отруїтися. Але цього можна уникнути, знаючи, як засолити скумбрію і як вибрати підходящий продукт для засолювання.

    Яку скумбрію купувати для засолювання?

    Купуючи скумбрію на ринку або в магазині, звертайте увагу на запах і зовнішній вигляд, склад, якщо товар в упаковці. Для засолювання підійде як свіжа, так і морожена риба хорошої якості. Таку можна відрізнити по ряду зовнішніх ознак.

    • Вибирайте жирну рибку, пружні, без ушкоджень шкіри, голів, плавників. Нутрощі не повинні бути видні. М’якоть при натисканні повинна швидко відновлювати форму.
    • Шкірка повинна мати природний колір (без плям, іржі та інших дефектів).
    • Сіль для засолювання беріть велику, а не йодовану.

    Докладніше про те, як вибирати рибу в магазинах, читайте в цій статті