Кефір домашнього приготування – ТОП-3 кращих рецепта

78


Зміст

  • Шкода кефіру з магазину
  • Кефір: рецепти приготування
  • Класичний рецепт приготування домашнього кефіру
  • Домашній кефір за рецептом Юлії Висоцької
  • Приготування кефіру в домашніх умовах без закваски
  • Домашній кефір на відміну від магазинного – унікальний продукт. Він допомагає роботі печінки і нирок, стимулює обмін речовин, знімає тягар після вживання жирної їжі, нейтралізує дію багатьох токсинів і отрут, антибіотиків. Кефір має благотворний вплив і на м’язову систему людини.

    Шкода кефіру з магазину

    Ми не випадково відбудували від покупного кефіру – не завжди можна знайти в магазині кефір хорошої якості і першої свіжості. Якщо вам попався продукт, який зберігається понад двох тижнів, не беріть його. В крайньому разі можна купувати фермерські продукти з мінімальними термінами зберігання (до 3 днів).

    Не можна сказати, що магазинний кефір в тетрапаках однозначно шкідливий, але і заявленою користі він не несе – просто порожні калорії. Тому за готування кефіру краще взятися на своїй кухні. Це зовсім не складно, достатньо придбати потрібні інгредієнти. Способи приготування кефіру, викладені в цій статті, дуже прості, перевірені – впораються все!

    Кефір: рецепти приготування

    Кефір легко зробити вдома зі звичайного пастеризованого молока, купленого в магазині. Можна взяти і домашнє, тоді напій буде ще корисніше і смачніше, але калорійніше, жирніше. Зробити домашній кефір можна також з козячого молока. А якщо ви на дієті, краще купити знежирене молоко перевіреної марки з хорошим складом. Нижче ми розмістили найпопулярніші рецепти приготування кефіру в домашніх умовах.

    Класичний рецепт приготування домашнього кефіру

    Швидке приготування кефіру. Знадобиться 1 літр молока і 2 – 3 столових ложки закваски (свіжий кефір або покупна кефірна закваска).

    Спосіб приготування

    Доведіть молоко до кипіння і відразу ж тушкуйте вогонь, остудіть до температури 40 градусів. Потім візьміть дві чисті банки 0,5 л і розлийте молоко порівну, у кожну банку додати 1 або 1,5 ложки закваски, перемішайте. Умови приготування кефіру – тепле місце. Банки потрібно укутати на 12 годин: кефір загусне і остаточно дозріє.

    Якщо все зробити правильно, продукт вийде білосніжного кольору однорідної консистенції, але, якщо хочеться, можна додатково перемішати міксером. Тепер на 3 – 4 години в холодильник і готово! Можна їсти!

    Домашній кефір за рецептом Юлії Висоцької

    Інгредієнти: 1 літр молока 2,5% жирності, 2 столових ложки закваски (кефір або сметана), столова ложка коричневого цукру, ваніль або будь-яке варення за смаком.

    Спосіб приготування

    Злегка підігрійте молоко і перелийте в банку, додайте закваску, перемішайте. Накрийте ємність кришкою і приберіть в тепле місце на 8 годин. Можна додатково укутати ковдрою або рушником, щоб процес бродіння проходив інтенсивніше. Через 8 годин раскутайте і приберіть з теплого місця в холодну, в холодильник. Там він буде дозрівати ще 6 годин. У готовий продукт додайте цукор та інші інгредієнти, можна трохи кориці. Дуже смачно! Просто перемішайте і можна відразу пити. Зберігати в холодильнику до 3 днів.

    Приготування кефіру в домашніх умовах без закваски

    Інгредієнти: 1 літр молока і 1 скоринка чорного хліба.

    Спосіб приготування

    Перелийте покупне молоко з пакету в банку, домашнє – пастеризують, остудіть. Молоко повинне бути прохолодним, але не крижаним. В якості закваски візьміть скоринку хліба і покладіть в банку. Закрийте кришкою і приберіть на 10 годин в тепле місце (температура до 30 градусів). Через 10 годин вийміть хліб і перемішайте. Можна пити!

    Кефір для схуднення можна пити в будь-який час доби, навіть перед сном. Якщо зовсім не смачно, додайте свіжі ягоди, фрукти, горішки, мед, також можна висівки, клітковину, варення. Кефір краще брати нежирний, переважно одноденний. Можна додавати спеції – кефір з корицею допоможе розігнати метаболізм і позбавитися від зайвої ваги. Рецепт кефіру зі спеціями в цій статті.