Не знаєте, чим здивувати домашніх? Спробуйте дієтичне вареники з виноградом (з рисовим борошном). Для приготування беріть тільки самі солодкі ягоди, можна з кісточками – вони корисні для травлення і не завдадуть шкоди організму. В якості підсолоджувача допустимо використовувати чайну ложечку цукру або стевії. Можна не додавати цукор зовсім. Найбільш підходящі сорти винограду для приготування вареників – винні сорти, ягоди насиченого темно-синього кольору. Вони добре переносять теплову обробку (варіння) і не втрачають смакових якостей.
Кількість інгредієнтів не вказано приблизно. Ягід буде потрібно близько кілограма, борошна – від 2 до 4 столових ложок. Точна вага не вказуємо – потрібно орієнтуватися виключно на тісто. Воно повинно бути в міру пружною і м’якою, не липнути до рук.
Вареники з виноградом: рецепт з рисовим борошном
Інгредієнти:
- 2 – 4 столових ложки рисового борошна;
- 2 столові ложки молока 1,5%;
- 3 столових ложки води;
- 1 сире куряче яйце;
- 1 кг ягід винограду;
- 1 чайна ложка рослинної олії;
- ½ Столової ложки цукрового піску, стевії або іншого підсолоджувача;
- сіль на кінчику ножа.
Починаємо приготування з тіста.
Закип’ятіть каструлю води, додайте щіпку солі. Опускайте вареники в окріп по одному, обережно, щоб не пошкодити тісто. Варіть, акуратно помішуючи. Коли вареники почнуть спливати, варіть ще кілька хвилин.
Весь процес приготування (варіння) зазвичай займає від 3 до 8 хвилин (залежно від обсягу каструлі і кип’ятку в ній). Готові вареники виймайте шумівкою і відразу подавайте до столу, це блюдо краще їсти гарячим. Ідеально з нежирної сметаною, йогуртом, ложечкою натурального меду (особливо якщо не використовували цукор).
Як правильно варити вареники
Важливо не переварити вироби і не порвати тісто. Стежте, щоб вареники не злипалися, не прикипали до дна каструлі. Помішуйте дерев’яною ложкою або лопаткою. Витягайте – шумівкою.
Бажано брати широку невисоку каструлю великого об’єму – для варки 1 кг вареників потрібно близько 3 літрів окропу.
Підсолювати воду обов’язково – це запобігає прилипання вареників один до одного. Варити вареники слід на великому вогні, зменшуйте тільки після закипання. Масло додається у воду, а не тісто.