Гості будуть просити рецепт! Білтонг, або в’ялене м’ясо по-южноафрикански – відмінна закуска до пива, вина та інших напоїв. Робиться білтонг по-южноафрикански дуже швидко, а на смак просто мрія, вище всяких похвал.
Як зробити білтонг з яловичини
В’ялене м’ясо в магазині або на ринку коштує дорого, та й знайти його не скрізь можна. Тому пропонуємо приготувати білтонг в домашніх умовах. Це нескладно. Знадобиться тільки хороший шматочок яловичини, спеції і сіль. У південноафриканських країнах білтонг готують з м’яса буйвола, слона, страуса. В наших широтах більше всього підійде яловичина.
М’ясо повинно бути рожевим і ніжним, без кісток, шкури і жив. Жиру трохи. Підійде огузок, грудинка, вирізка та різні інші філейні частини яловичини.
Білтонг рецепт покроково
Інгредієнти:
- м’ясо яловичина-1 кг;
- 1 столова ложка з гіркою солі крупного помелу (не дрібна йодована);
- 1 столова ложка без гірки меленого коріандру;
- 1 чайна ложка з гіркою цукру (краще тростинного);
- 1 чайна ложка перцю чорного меленого;
- 6% винний оцет.
Спосіб приготування
М’ясо білтонг буде готове через 12 або 24 години в залежності від товщини скибочки, якості самого м’яса, кількості спецій та ін. Якщо тонкі скибочки, то можуть бути готові вже через добу.
Обов’язково перевіряйте і пробуйте! М’ясо не повинно бути сирим, але не повинно бути і ламким. Важливо не пересушити, інакше не разгрызете, а переробити білтонг вже не вдасться. Доведеться купувати новий шматок яловичини і починати спочатку.
Готові смужки наріжте на тонкі скибочки поперек волокон і насолоджуйтеся. Екзотична закуска в домашніх умовах готова. Це дуже смачно і відносно низькокалорійні (в усякому випадку краще покупної ковбаси або буженини). Пробуйте і пригощайте гостей!