Овочевий суп із заморожених овочів-рецепт з копченим ковбасним сиром і грибами

15

з величезною повагою ставлюся до господинь, які вміють буквально з нічого спорудити вишукану страву. Відкрила холодильник, оцінила його можливості, і незабаром в каструльці на плиті вже щось булькає. Суп із заморожених овочів дає можливість поворожити і пофантазувати. Дістали шматочок копченого ковбасного сиру, трохи грибів, ну а якщо знайшлося трохи курки, то і зовсім свято. Якщо говорити про замороженої суміші, то у кожної поважаючої себе господині вона завжди повинна лежати напоготові до використання.

Не обов’язково брати щось незвичайне, досить взяти упаковку з найпростішими овочами. Цвітна капуста, картопля, томати, кукурудза, морква, кабачки, брокколі, горошок, квасоля, стручкова або звичайна – те, що «доктор прописав». Швидко і просто ви приготуєте приголомшливо смачний суп з ароматом копченості. Зверніть увагу, блюдо низькокалорійне, прекрасно підходить для дієтичного харчування. І ще одна перевага, що грає для мене важливу роль-на приготування йде буквально 15-20 хвилин, не більше.

Готувати можна з м’ясом і без нього. Хочете зварити легкий суп, робіть на курячому бульйоні. М’ясо можна пустити на приготування іншої страви або додати шматочки в тарілку.

Візьміть:

  • суміш заморожених овочів-400 гр.
  • бульйон (вода) – 1,5 літра.
  • гриби (печериці) – 250 гр.
  • копчений ковбасний сир — 300 гр.
  • цибуля-2 головки.
  • часник-4 часточки.
  • кріп, петрушка-50-70 гр.
  • соняшникова олія.
  • чорний перець, сіль.

Овочеву суміш можна скласти самостійно. Сміливо беріть недорогу вагову, тільки простежте, щоб до складу її входив картопля. Хороша вже готова суміш в упаковках з назвою «8 овочів» з двох видів замороженої квасолі, помідорів, кабачків, зеленого горошку, цвітної капусти.

Покроковий рецепт:

Для початку вирішите питання, на якому бульйоні ви будете готувати. М’ясний бульйон на будь – якому вигляді м’яса-свинині, курці, індичці можна зварити заздалегідь. М’ясо використовуйте на свій розсуд. Якщо хочете приготувати на воді, поставте каструлю на плиту і дайте закипіти.

Покришите цибулеві головки дрібними кубиками.

Обполосніть гриби, трохи підсушіть. Поріжте дрібно, як тільки зможете.

Аналогічно подрібніть шматок копченого сиру.

Порубати кріп з петрушкою.

Натріть часникові зубчики або роздушіть за допомогою преса.

Налийте на сковорідку масло, викладіть нарізку цибулі і грибів. Встановіть потужність вогню на максимум. Незабаром печериці пустять сік. Готуйте, часто помішуючи, поки він не випарується.

Після знизьте вогонь до середнього, обсмажте до приємної рум’яності, перекладіть з сковороди в миску.

Замість грибів викладіть заморожені овочі. Розморожувати їх немає необхідності. Прогрівайте, на повному вогні, поки овочі не відтають.

Знову зробіть вогонь поменше, обсмажуйте суміш до красивої золотистості.

Завантажте в киплячий бульйон все, що вже підготували: гриби з цибулею, обсмажені овочі, ковбасний сир, подрібнену зелень.

Посоліть, поперчіть, варіть при тихому кипінні 5 хвилин. Час варіння залежить від того, який кінцевий результат ви бажаєте отримати. За п’ять хвилин варіння сир розчиниться в повному обсязі, залишаться шматочки. Якщо не любите, щоб сир плавав в супі, додайте час приготування, чекаючи повного розчинення.

Класний варіант, який, як і перший, можна зварити з м’ясом або без нього. У бульйон додані вершки, за рахунок цього блюдо вийде ситним і вельми наваристим. Смачного, нехай на вашому столі будуть тільки найсмачніші супи із заморожених овочів!