з величезною повагою ставлюся до господинь, які вміють буквально з нічого спорудити вишукану страву. Відкрила холодильник, оцінила його можливості, і незабаром в каструльці на плиті вже щось булькає. Суп із заморожених овочів дає можливість поворожити і пофантазувати. Дістали шматочок копченого ковбасного сиру, трохи грибів, ну а якщо знайшлося трохи курки, то і зовсім свято. Якщо говорити про замороженої суміші, то у кожної поважаючої себе господині вона завжди повинна лежати напоготові до використання.
Не обов’язково брати щось незвичайне, досить взяти упаковку з найпростішими овочами. Цвітна капуста, картопля, томати, кукурудза, морква, кабачки, брокколі, горошок, квасоля, стручкова або звичайна – те, що «доктор прописав». Швидко і просто ви приготуєте приголомшливо смачний суп з ароматом копченості. Зверніть увагу, блюдо низькокалорійне, прекрасно підходить для дієтичного харчування. І ще одна перевага, що грає для мене важливу роль-на приготування йде буквально 15-20 хвилин, не більше.
Готувати можна з м’ясом і без нього. Хочете зварити легкий суп, робіть на курячому бульйоні. М’ясо можна пустити на приготування іншої страви або додати шматочки в тарілку.
Візьміть:
- суміш заморожених овочів-400 гр.
- бульйон (вода) – 1,5 літра.
- гриби (печериці) – 250 гр.
- копчений ковбасний сир — 300 гр.
- цибуля-2 головки.
- часник-4 часточки.
- кріп, петрушка-50-70 гр.
- соняшникова олія.
- чорний перець, сіль.
Овочеву суміш можна скласти самостійно. Сміливо беріть недорогу вагову, тільки простежте, щоб до складу її входив картопля. Хороша вже готова суміш в упаковках з назвою «8 овочів» з двох видів замороженої квасолі, помідорів, кабачків, зеленого горошку, цвітної капусти.
Покроковий рецепт:
Для початку вирішите питання, на якому бульйоні ви будете готувати. М’ясний бульйон на будь – якому вигляді м’яса-свинині, курці, індичці можна зварити заздалегідь. М’ясо використовуйте на свій розсуд. Якщо хочете приготувати на воді, поставте каструлю на плиту і дайте закипіти.
Покришите цибулеві головки дрібними кубиками.
Обполосніть гриби, трохи підсушіть. Поріжте дрібно, як тільки зможете.
Аналогічно подрібніть шматок копченого сиру.
Порубати кріп з петрушкою.
Натріть часникові зубчики або роздушіть за допомогою преса.
Налийте на сковорідку масло, викладіть нарізку цибулі і грибів. Встановіть потужність вогню на максимум. Незабаром печериці пустять сік. Готуйте, часто помішуючи, поки він не випарується.
Після знизьте вогонь до середнього, обсмажте до приємної рум’яності, перекладіть з сковороди в миску.
Замість грибів викладіть заморожені овочі. Розморожувати їх немає необхідності. Прогрівайте, на повному вогні, поки овочі не відтають.
Знову зробіть вогонь поменше, обсмажуйте суміш до красивої золотистості.
Завантажте в киплячий бульйон все, що вже підготували: гриби з цибулею, обсмажені овочі, ковбасний сир, подрібнену зелень.
Посоліть, поперчіть, варіть при тихому кипінні 5 хвилин. Час варіння залежить від того, який кінцевий результат ви бажаєте отримати. За п’ять хвилин варіння сир розчиниться в повному обсязі, залишаться шматочки. Якщо не любите, щоб сир плавав в супі, додайте час приготування, чекаючи повного розчинення.
Класний варіант, який, як і перший, можна зварити з м’ясом або без нього. У бульйон додані вершки, за рахунок цього блюдо вийде ситним і вельми наваристим. Смачного, нехай на вашому столі будуть тільки найсмачніші супи із заморожених овочів!