Порадуйте домашніх зігріваючим супчиком з індички! Це дуже корисне і незвичайне блюдо, яке залишає легку ситість і післясмак. Особливо актуально восени і взимку. Суп з індички з овочами ідеально підійде для сімейного обіду або вечері. Готувати довго, але не складно. Продукти із списку інгредієнтів напевно знайдуться в кожному будинку. Головне – мати в холодильнику залишки вчорашньої смаженої або запеченої індички. Весь секрет у тому, щоб брати для приготування основи бульйону вже готове м’ясо. Це варто спробувати!
Для приготування страви нам знадобиться:
- залишки смаженої індички (чим більше, тим краще, не менше 3 склянок);
- 3, 5 літра фільтрованої води;
- третину стакана рису;
- 200 г печериць;
- 200 г броколі;
- чверть склянки тертого сиру;
- 2 моркви;
- 2 цибулини;
- 1 стебло селери;
- оливкова олія;
- лавровий лист, сіль, чорний перець, чебрець за смаком;
- свіжа петрушка, чебрець, можна іншу зелень.
Щоб приготувати смачний суп зі вчорашньої індичкою, спершу зваріть бульйон. Для цього розламайте руками залишки індички, з шкірою і кістками і відправте варитися у великій каструлі на сильному вогні. Варіть близько години, періодично знімаючи пінку і помішуючи. Через годину додайте подрібнений селера, подрібнені цибулю, моркву і трави. Щільно накрийте кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть ще півтори години.
Спробуйте також: Як смачно приготувати м’ясо півня
Готовий бульйон процідіть і знову доведіть до кипіння, а потім продовжуйте варити ще близько години. Загальний об’єм рідини повинен скоротитися до 8 склянок – щоб супчик вийшов насиченим і наваристим. Потім остудіть бульйон і приберіть в холодильник на кілька годин. Коли на поверхні виступить скоринка застиглого жиру, видаліть її. Тепер можна продовжити приготування.
В іншій каструлі (з товстим дном) розігрійте столову ложку оливкової олії і обсмажте в ній подрібнені цибулю, моркву і селеру. Коли овочі підрум’яняться, зменшіть вогонь і тушкуйте ще 10 хвилин. Засипте промитий рис, залийте бульйоном і варіть ще 15 – 20 хвилин (до готовності рису).
Спробуйте також: Простий рецепт індички в меду
Окремо зваріть в окропі брокколі і обсмажте в олії гриби (все в різному посуді). Варені брокколі промийте в холодній воді. Засипте брокколі, індичку, гриби і чебрець в бульйон, варіть протягом 10 хвилин. Посоліть і поперчіть за смаком. Додайте спеції і трави за смаком.
Подача теж незвичайна. Ставити супчик на стіл необхідно в підігрітих тарілках (зробити це можна в мікрохвильовці або використовуючи водяну баню). Налийте суп в тарілки, посипте тертим сиром і свіжою нарубаною зеленню. Можна подавати зі сметаною і підсушеним хлібом або сухариками. Рецепт приготування досить непростий, але одного разу спантеличитися варто – це неймовірно смачно. Краще зайнятися цим у вихідний день.