Смузі для схуднення з гарбуза, яблука і банани

106

Просто замініть цим напоєм один прийом їжі (на вибір) і кілограми скажуть «Прощай!». Вага піде і не повернеться. Не бійтеся пити цей коктейль ввечері або навіть перед сном – при дефіциті калорій вживати вуглеводи у другій половині дня допускається! Калорійність смузі з гарбуза всього 59 ккал на 100 г, а БЖУ – 1/0,5/13. Жиру в коктейлі майже немає, зате міститься багато харчових волокон. Цей напій безцінний, якщо ви відчуваєте делікатну проблему з нерегулярним стільцем. Гарбуз просто незамінна для людей, які мріють скинути вагу: вона сприяє більш швидкому переварюванню їжі і перешкоджає утворенню нових жирових клітин.

Як приготувати смузі з гарбуза

Щоб приготувати смузі в блендері з гарбуза, яблука і банани, нам знадобиться:

  • 200 мл знежиреного кефіру;
  • 200 г гарбуза;
  • 1 банан;
  • 2 – 3 яблука;
  • мед і кориця за смаком.

Очистіть гарбуз від шкірки, видаліть насіння і наріжте шматочками. Запечіть в духовці протягом 15 хвилин (у фользі), можна приготувати на пару.

Читайте також: Дієта на вінегреті

Очистіть від шкірки банан, поріжте. Те ж виконайте з яблуком (насіння видалити). Покладіть всі інгредієнти в блендер і змішати до однорідності. Залийте масу медом і кефіром, додайте за смаком корицю і збивайте ще кілька секунд на максимальній швидкості. Консистенція повинна вийти повітряної і легкої!

Ви також можете приготувати смузі з сирого гарбуза – все те ж саме, тільки не запікайте. Напій, звичайно, на любителя, але користі більше!

Як пити смузі з гарбуза і яблук

Напій слід вживати відразу після приготування, запас краще не зберігати. Рекомендується випивати смузі з ранку, через півгодини після пробудження і склянки теплої води, а також увечері, замість вечері. Досить одного тижня, щоб позбутися від 3 – 5 зайвих кілограмів.

Худнути на смузі можна дітям і підліткам, вагітним і годуючим жінкам, літнім людям, а також при наявності непереносимості компонентів напою.

Як вибрати солодку і смачну гарбуз для запікання або приготування смузі, читайте в цій статті (п. 1.1. у змісті).