Смажені креветки по-сингапурски

20

Смажені креветки є одним з найпопулярніших індонезійських страв. І хоча аромат бананів дуже слабкий, смак виходить пікантним і ніжним. Банани пом’якшують гостру суміш перців в креветках. Страву за смаковими відчуттями виходить пряний, трохи солонуватий, і в той же час злегка солодкуватим. Рекомендується використовувати креветки середнього розміру.

Необхідні інгредієнти:
– 1/4 кг креветок середнього розміру;
– 5 шт. кайенского перцю;
– 15 шт. гострого перцю чилі;
– 2 ст. ложки готової пасти «чилі»;
– 2 шт. стиглих банана;
– 5 шт. цибулин;
– 2-3 шт. лаврового листя;
– 2/3 частини соку 1 лимона.

* Примітка: кількість «чилі», яке зазначено в рецепті, можна збільшити або зменшити, за смаком.

Як очистити і приготувати смажені креветки?

Щоб очистити креветку, необхідно відірвати руками їй головну частину (робиться це легко), зробити розрізи по спинці і живота, потягнути хітиновий шар – він теж легко відділяється. З боку голови витягти чорну «ниточку» стравоходу, щоб він не дав гіркоту молюскові при подальшій обробці. Потім вимийте креветку в чистій воді. Очищені креветки скласти в миску і залити лимонним соком, щоб усунути запах і пом’якшити м’ясо.

Смажені креветки рецепт

1. Спочатку готується остропряная паста: сіль, цибулини, кайенские перчики і «чилі» перетираються до однорідної структури. Для цього можна використовувати блендер або просто розтерти у ступці.
2. В простору з товстими стінками посуд влити велику кількість масла. Обсмажувати в ньому креветки на середньому вогні протягом 3-4 хвилин до готовності або до тих пір, поки колір креветок не стане рожевим. Після обсмажування креветки перенести на тарілку.
3. В тому ж посуді, де готувалися креветки, обсмажити перчики чилі. Буде достатньо 5 хвилин. Після чого необхідно туди влити трохи води і готового соусу «чілі», покласти лавровий лист. Продовжити гасіння, поки перці чилі не стануть темно-червоними. Потім необхідно всипати 1 столову ложку цукру і ще трохи води і тушкувати ще хвилину.

4. Креветки і порізані кружечками банани перекласти в посуд до остропряной суміші. Продовжити гасіння протягом двох-трьох хвилин, не забуваючи помішувати, щоб текстура креветок не стала жорсткою. Після чого можна вимкнути вогонь.
Блюдо готове до подачі. Приємного насолоди!