Рулет виходить дуже соковитим і смачним – справжній делікатес до столу своїми руками. Це блюдо складно назвати дієтичним, але в ньому набагато менше калорій, жиру, барвників, підсилювачів смаку та інших шкідливих добавок, ніж в магазинних продуктах. Готувати зовсім не складно, але довго, тому краще почати з вечора.
Спробуйте вже сьогодні, потренуйтеся перед святами!
Інгредієнти:
- 1 кг курячого філе (стегно або грудка);
- 1 кг свинячої вирізки;
- 6 зубчиків часнику;
- сіль, ароматні трави і спеції за смаком.
Читайте також: Як вибрати тушку гусака до Нового року
Рецепт м’ясного рулету з свинини з куркою
Вимийте і обсушіть м’ясо, видаліть зайві жилки, жир. Часник пропустіть через прес.
Покладіть куряче м’ясо на обробну дошку, викладіть зверху часник, а потім свинину. Можна в кілька шарів. Ущільніть, а потім туго перев’яжіть ниткою. Шматки повинні щільно примикати одна до одної, щоб часникова начинка не випала.
Читайте також: Як вибрати червону ікру до святкового столу
Натріть щедро м’ясну в’язку сіллю і сумішшю перців. Краще всього підійдуть паприка, гострий перець. Можна додати також сушений часник. Приберіть в холодильник на 14-15 годин.
Після закінчення цього часу дістаньте заготівлю рулету з холодильника і замотайте в харчову плівку. Зробити це потрібно дуже ретельно, щоб було герметично. Можна загорнути м’ясо у 4 або навіть 5 шарів.
Поставте на плиту воду у великій каструлі (щоб рулет помістився) і поставте м’ясо варитися. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму.
Читайте також: Як смачно і швидко засолити червону рибу в домашніх умовах
Варимо 3 години. Обов’язково слідкуємо, щоб вода не википіла. Через 3 години вимикаємо вогонь і даємо рулету охолонути прямо у воді. Потім дістаємо, знімаємо плівку і загортаємо рулет у фольгу. Прибираємо в холодильник ще на 14 годин. Готово!
Рулет дуже хороший в якості закуски на святковий стіл!