Шпинат з адигейський сиром у вершках кокосових

22

Ця страва є неймовірно збалансованим за рівнем вмісту білків, жирів і вуглеводів, тому чудово втамовує відчуття голоду. Шпинат з адигейський сиром в кокосових вершках, приправлений індійськими спеціями, виходить фантастично смачним.

Інгредієнти:
Адигейський сир (панір) – 300 гр.
Кокосові вершки маложирні – 300 мл
Свіже листя шпинату – 250 гр.
Білі кунжутне насіння – 50 гр.
Кокосове масло – 15 гр.
Спеції за смаком: куркума, асафетида, морська сіль, чорний перець.

Адигейський сир зі шпинатом рецепт

Насипте в невелику товстостінну сковорідку насіння кунжуту і обсмажте без додавання олії протягом декількох хвилин. Постійно помішуючи, дочекайтеся, коли кунжут придбає злегка золотистого відтінку, потім зніміть сковороду з плити. Пересипте обсмажені насіння кунжуту в чашу блендера, додайте невелику кількість морської солі і добре подрібніть все.

У великій широкій сковороді розігрійте необхідну кількість кокосового масла, адигейський сир наріжте акуратними кубиками однакової величини. Всипте в розігріту сковорідку невелику кількість приправ – куркуму і асафетіду, додайте нарізаний сир, обсмажте компоненти протягом 2 хвилин. Потім налийте в вміст сковороди кокосові вершки, посоліть і поперчіть, доведіть блюдо до кипіння. Як тільки вершки почнуть активно кипіти, додати вимиті і обсушені листя шпинату.

Готуйте страву ще 2-3 хвилини, потім викладіть свіжоприготований шпинат з адигейський сиром на великі порційні тарілки, присипте зверху сумішшю з кунжуту і морської солі, негайно подавайте до столу. Як доповнення до страви можна використовувати свіжий лаваш або розсипчастий рис довгозерний в гарячому вигляді.