Салат з курячою грудкою і китайським салатом

44

Дуже смачний і ситний салат з курячої грудки

(на 4 порції):

  • китайський салат (китайська капуста) 300 г
  • перець солодкий червоний (паприка) 1 шт.
  • яблука (160 г) 2 шт.
  • рослинна олія 20 мл
  • часник часточки 1 шт.
  • куряче філе 200 г
  • сіль морська 3/4 ч. Л.
  • перець чорний мелений 1/2 ч. Л.
  • йогурт натуральний-125 мл
  • гірчиця діжонська 2 ч. Л.
  • лимонний сік 5 мл
  • мед гречаний 15 г
  • кріп сушений 1 ч. Л.

Як приготувати салат з курячою грудкою

1) листя салату ретельно вимийте, висушіть і наріжте тонкими смужками. Перець очистіть від насіння і тонко наріжте соломкою. Яблуко очистіть від насіння і шкірки і теж наріжте соломкою. Все складіть в миску і злегка збризніть лимонним соком, щоб яблуко не темніло.

2) у невеликій кількості масла обсмажте до золотистого відтінку роздавлений зубчик часнику, часник видаліть.

3) на ароматизованому часниковому маслі обсмажте смужки курячого філе, посоліть і поперчіть. Чи не пересушуйте курку, щоб вона не стала сухою, смажте буквально 5 хвилин на середньому вогні.

4) для заправки з’єднайте всі інгредієнти і як слід перемішайте. Для цієї заправки можна використовувати йогурт або сметану. Якщо ви побачите відшарувалася від йогурту рідина, злийте її, щоб заправка була густішою. Можна навіть викласти йогурт на сито і дати стекти рідини протягом 15-20 хвилин. Готову заправку обов’язково спробуйте, щоб відрегулювати її смак в залежності від смаку наявних компонентів і своїх уподобань.

5) готову і злегка остигнула курку додайте в салат, добре перемішайте.

Приємного апетиту!