Дуже смачний і ситний салат з курячої грудки
(на 4 порції):
- китайський салат (китайська капуста) 300 г
- перець солодкий червоний (паприка) 1 шт.
- яблука (160 г) 2 шт.
- рослинна олія 20 мл
- часник часточки 1 шт.
- куряче філе 200 г
- сіль морська 3/4 ч. Л.
- перець чорний мелений 1/2 ч. Л.
- йогурт натуральний-125 мл
- гірчиця діжонська 2 ч. Л.
- лимонний сік 5 мл
- мед гречаний 15 г
- кріп сушений 1 ч. Л.
Як приготувати салат з курячою грудкою
1) листя салату ретельно вимийте, висушіть і наріжте тонкими смужками. Перець очистіть від насіння і тонко наріжте соломкою. Яблуко очистіть від насіння і шкірки і теж наріжте соломкою. Все складіть в миску і злегка збризніть лимонним соком, щоб яблуко не темніло.
2) у невеликій кількості масла обсмажте до золотистого відтінку роздавлений зубчик часнику, часник видаліть.
3) на ароматизованому часниковому маслі обсмажте смужки курячого філе, посоліть і поперчіть. Чи не пересушуйте курку, щоб вона не стала сухою, смажте буквально 5 хвилин на середньому вогні.
4) для заправки з’єднайте всі інгредієнти і як слід перемішайте. Для цієї заправки можна використовувати йогурт або сметану. Якщо ви побачите відшарувалася від йогурту рідина, злийте її, щоб заправка була густішою. Можна навіть викласти йогурт на сито і дати стекти рідини протягом 15-20 хвилин. Готову заправку обов’язково спробуйте, щоб відрегулювати її смак в залежності від смаку наявних компонентів і своїх уподобань.
5) готову і злегка остигнула курку додайте в салат, добре перемішайте.
Приємного апетиту!