Капуста білокачанна – кращий друг худнуть

56


Зміст

  • Капустяні дієти – дешево і сердито
  • Дієта на капустяному супі
  • Результати, обмеження, протипоказання
  • Є такі продукти, без яких немислима жодна система живлення. Для абсолютної більшості тих, хто худне – це білокачанна капуста. Вона радує в першу чергу своєю низькою енергетичною цінністю, а в другу, але не менш важливу – своєю доступністю і поширеністю круглий рік. Скидати вагу за допомогою білокачанної капусти може собі дозволити абсолютно будь худне. Вона – джерело корисних речовин, при цьому її калорійність всього лише 27 ккал (квашена капуста, слід відзначити, що «важить» і зовсім від 12 до 19 ккал), що зумовлено більшим вмістом в ній води і клітковини.

    У цьому овочі міститься значна кількість вітамінів B і C, калій, магній, фтор, залізо та ін. Тартронова кислота в капусті гальмує перетворення глюкози в жир, допомагає його швидкому розщепленню. Крім того, капуста має «мінусовій» калорійністю, це значить – потрібно більше енергії на її перетравлення, що в ній міститься.

    Капустяні дієти – дешево і сердито

    Відомо багато різних варіантів дієт на капусті – на сирої (на основі салатів з неї), квашену, тушковану, на основі супу, основним інгредієнтом якого є білокачанна капуста. Найбільш безпечна і навіть корисна для здоров’я тривалість дієти на основі капусти, незалежно від її виду, становить 7 днів. Ось один із прикладів такої дієти.

    Читайте також: Худнемо на боннському супі – мінус 9 кг за 7 днів

    Основу дієти складає салат з капусти з додаванням невеликої кількості сирої моркви (наприклад, на обід) або 0,5 яблука (припустимо, на вечерю). Можна чергувати салат з сирої капусти з тушкованою капустою з овочами день через день. Сніданок весь тиждень повинен складатися з чаю (кави) без добавок і п’ятдесяти грамів чорного (бажано цільнозернового) хліба, в один сніданок дозволяється випити кефір.

    Двічі за цей тиждень не забороняється нежирна риба і курка без шкіри (150 – 200 р.), приготовлені без масла (запечені, на пару або відварні). І двічі можна з’їсти по половині курячого яйця. У процесі цієї дієти не можна використовувати сіль. Її можна замінити на натуральні трави, спеції і зелень.

    Читайте також: Домашній детокс для схуднення творить чудеса

    Дієта на капустяному супі

    Найпопулярнішим варіантом капустяної дієти можна назвати дієта на капустяному супі. Варіантів її назви і приготування супу превелика безліч. Зупинимося на самому простому і недорогому варіанті.

    Рецепт капустяного супу, який можна їсти без обмежень тоді (орієнтовно на 6 літрів готового блюда): капуста (повинна бути в супі не менше 2/3 об’єму), 5-6 цибулин, 2 зелених перцю, 4-5 стебел селери, бульйонний кубик (овочевий бульйон), 3-5 помідорів (бажано свіжих). Все потрібно нарізати і зварити до готовності. Можна використовувати достатню кількість солі, але без неї ефект буде помітніше. Капустяний суп для схуднення можна без обмежень, коли відчуєте голод.

    Інші продукти в період схуднення на капустяному супі розподіляються по кожному дню: у перший можна будь-які фрукти (не можна банани і виноград), у другій – будь-які овочі, крім картоплі та інших овочів, що містять крохмаль), у третій – овочі та фрукти, крім виключених у перший і другий дні, в четвертий – банани (до 6 штук) і знежирене молоко (до 0,5 л), п’ятий і шостий дні – до 500 г м’яса (риби) та овочі (п’ятий день до 6 свіжих помідорів, у шостий – будь-які не крохмалисті овочі), у сьомий день – фрукти, овочі (можна також свіжовичавлений овочевий сік) і трохи відвареного (бажано необробленого) рису (а краще і зовсім без нього).

    Результати, обмеження, протипоказання

    Втрати за цей тиждень можуть скласти до 5 кг. Але мінусом цієї дієти слід зазначити, що, якщо повернутися після дієти відразу ж до звичного харчування, все, що втрачено, повернеться назад.
    Тим, хто худне за допомогою капусти, слід мати на увазі, що капуста може нашкодити при захворюваннях щитовидної залози. Не слід вживати при загостренні виразки шлунка та при запаленні 12-палої кишки, при проблемному травленні капусту слід їсти тільки після термічної обробки.