Як смачно приготувати пісний борщ

67

Пісна їжа – справжній порятунок після низки свят, коли організм перевантажений жирною, смаженою, солодощами та алкоголем. Користь пісних страв полягає не тільки в тому, що з їх допомогою можна схуднути. Такі страви простіше і легше перетравлюються і засвоюються, сприяють м’якому очищенню кишечника. Скромну їжу їдять не лише в піст. Супи без м’яса незамінні в дієтичному, дитячому і спортивному харчуванні, а також у період відновлення після операцій, травм.

Пісний борщ: рецепт з болгарським перцем

Інгредієнти:

  • 5 картоплин середнього розміру;
  • 2 маленькі буряків;
  • 200 г білокачанної капусти;
  • 1 цибулина;
  • 2 болгарських перцю;
  • 1 морква;
  • 2 столових ложки томатної пасти;
  • зелень, часник, сіль за смаком.

Картоплю і буряк миємо, чистимо, нарізаємо і відправляємо в каструлю варитися. Паралельно починаємо готувати заправку: у невеликій кількості води тушкуємо подрібнену цибулю, болгарський перець, попередньо очищений від перегородок і насіння, терту моркву. Додаємо томатну пасту, перемішуємо.

Шаткуємо капусту і кладемо в каструлю, де варяться буряк і картопля. За 5 хвилин до готовності борщу додаємо заправку, перемішуємо. Посипаємо натертим часником, подрібненою свіжою зеленню, солимо за смаком. Варимо ще 3 хвилини і вимикаємо вогонь.

Щоб пісний борщ по смаку не поступався м’ясного, рекомендується його настояти. Подавайте дієтичний борщ не відразу, а через 20-30 хвилин після приготування. Можна прикрасити нарізаною зеленню, додати трохи нежирної сметани.

Господині На замітку

  • Не готуйте пісні супи про запас. Це не йде на користь їх смаковими якостями. Намагайтеся варити на один раз, в невеликих каструлях.
  • Щоб страва виглядало естетично, постарайтеся зберегти яскравий колір інгредієнтів: перцю, буряка, зелені. Для цього можна додати в борщ трохи оцту, куркуми або паприки. Натуральні спеції є безпечними барвниками і не шкодять ні здоров’ю, ні фігурі.
  • Готуйте пісні борщі з хороших, свіжих овочів. Краще всього, якщо вони будуть вирощені своїми руками. Зіпсута картопля, водяниста буряк і позбавленим смаку часник зроблять блюдо неїстівним. Основні поради щодо вибору свіжих овочів на ринку і в магазині зібрані в цій статті.
  • Не переварюйте овочеві супи, інакше у них не залишиться вітамінів.