Пісна їжа – справжній порятунок після низки свят, коли організм перевантажений жирною, смаженою, солодощами та алкоголем. Користь пісних страв полягає не тільки в тому, що з їх допомогою можна схуднути. Такі страви простіше і легше перетравлюються і засвоюються, сприяють м’якому очищенню кишечника. Скромну їжу їдять не лише в піст. Супи без м’яса незамінні в дієтичному, дитячому і спортивному харчуванні, а також у період відновлення після операцій, травм.
Пісний борщ: рецепт з болгарським перцем
Інгредієнти:
- 5 картоплин середнього розміру;
- 2 маленькі буряків;
- 200 г білокачанної капусти;
- 1 цибулина;
- 2 болгарських перцю;
- 1 морква;
- 2 столових ложки томатної пасти;
- зелень, часник, сіль за смаком.
Картоплю і буряк миємо, чистимо, нарізаємо і відправляємо в каструлю варитися. Паралельно починаємо готувати заправку: у невеликій кількості води тушкуємо подрібнену цибулю, болгарський перець, попередньо очищений від перегородок і насіння, терту моркву. Додаємо томатну пасту, перемішуємо.
Шаткуємо капусту і кладемо в каструлю, де варяться буряк і картопля. За 5 хвилин до готовності борщу додаємо заправку, перемішуємо. Посипаємо натертим часником, подрібненою свіжою зеленню, солимо за смаком. Варимо ще 3 хвилини і вимикаємо вогонь.
Щоб пісний борщ по смаку не поступався м’ясного, рекомендується його настояти. Подавайте дієтичний борщ не відразу, а через 20-30 хвилин після приготування. Можна прикрасити нарізаною зеленню, додати трохи нежирної сметани.