Кулінарна книга. Рецепти » заготовки
Сьогодні замаринувала чотири півлітрові баночки цвітної капусти. Дуже смачна закуска для любителів капусти. Оскільки в баночку додається червоний солодкий перець, через якийсь час капуста стає рожевою.
- 1 качан цвітної капусти
- 1 морквина
- 1 червоний болгарський перець
- 4-5 маленьких цибулин
Маринад на 1л води:
- 2 чайні ложки) солі
- 1~3 столові ложки цукру (хто як більше любить)
Спеції на півлітрову банку:
- 5-7 горошин чорного перцю
- 3-5 горошин запашного перцю
- 3 гвоздички
- 1 маленький лавровий лист
- шматочок гострого червоного перцю (можна не класти, якщо не любите гостре)
- 1 мл 70% оцтової есенції
Можна капусту готувати без солодкого перцю, моркви і цибулі. Але з ними смачніше.
Овочі помити і почистити. Капусту розібрати на невеликі суцвіття.
Перець нарізати смужками, моркву кружечками, цибулю теж кружечками.
в чисті баночки на дно покласти спеції, на спеції капусту, перекладаючи її смужками перцю, кільцями цибулі і кружечками моркви.
Зробити маринад: закип’ятити воду з цукром і сіллю. Сьогодні у мене вийшло 4 півлітрові баночки. Це знадобиться трохи більше літра маринаду.
Залити підготовлені овочі окропом. Прикрити стерилізованими кришками. Дати постояти пару хвилин.
Воду злити, залити овочі мкипящим маринадом. У кожну банку додати оцет. Багато років тому подруга навчила: використовувати звичайний шприц. У мене запас цих нужностей в кухонному столі лежить. Набираємо потрібну кількість і в кожну баночку відкидаємо по 1 мл.
Закатати.
Показувати спочатку старі