Маринована цвітна капуста

56

Кулінарна книга. Рецепти » заготовки

Сьогодні замаринувала чотири півлітрові баночки цвітної капусти. Дуже смачна закуска для любителів капусти. Оскільки в баночку додається червоний солодкий перець, через якийсь час капуста стає рожевою.

  • 1 качан цвітної капусти
  • 1 морквина
  • 1 червоний болгарський перець
  • 4-5 маленьких цибулин

Маринад на 1л води:

  • 2 чайні ложки) солі
  • 1~3 столові ложки цукру (хто як більше любить)

Спеції на півлітрову банку:

  • 5-7 горошин чорного перцю
  • 3-5 горошин запашного перцю
  • 3 гвоздички
  • 1 маленький лавровий лист
  • шматочок гострого червоного перцю (можна не класти, якщо не любите гостре)
  • 1 мл 70% оцтової есенції

Можна капусту готувати без солодкого перцю, моркви і цибулі. Але з ними смачніше.

Овочі помити і почистити. Капусту розібрати на невеликі суцвіття.

Перець нарізати смужками, моркву кружечками, цибулю теж кружечками.

в чисті баночки на дно покласти спеції, на спеції капусту, перекладаючи її смужками перцю, кільцями цибулі і кружечками моркви.

Зробити маринад: закип’ятити воду з цукром і сіллю. Сьогодні у мене вийшло 4 півлітрові баночки. Це знадобиться трохи більше літра маринаду.

Залити підготовлені овочі окропом. Прикрити стерилізованими кришками. Дати постояти пару хвилин.

Воду злити, залити овочі мкипящим маринадом. У кожну банку додати оцет. Багато років тому подруга навчила: використовувати звичайний шприц. У мене запас цих нужностей в кухонному столі лежить. Набираємо потрібну кількість і в кожну баночку відкидаємо по 1 мл.

Закатати.

Показувати спочатку старі