Дієтичні сирки своїми руками

80

Сирні сирки, які продаються в магазинах, краще не купувати, якщо ви ретельно стежите за всім, що потрапляє вам в рот. Навіть продукцію відомих марок складно назвати корисною – в складі дуже багато цукру і смакових добавок. Для тих, хто дуже любить цей десерт і не поспішає від нього відмовлятися, придумана альтернатива – сирки своїми руками. Сьогодні ми навчимо вас готувати домашні сирки – це дуже просто, смачно і легко – без зайвих калорій.

Сирний сирок: домашній рецепт

Щоб приготувати домашній сирок, нам знадобиться:

  • 400 г сиру (краще перемішати м’який з сиром в брикеті);
  • 200 мл молока;
  • підсолоджувач за смаком;
  • 3 столові ложки кокосової стружки;
  • столова ложка кукурудзяного крохмалю;
  • столова ложка какао або гіркий шоколад ½ плитки.

Вийміть сир з упаковки, укладете в глибоку миску, перемішайте до однорідної маси, додайте столову ложку молока, знову перемішайте. Потім покладіть підсолоджувач, кокосову стружку, перемішайте. Сформуйте невеликі сирки (як магазинні), дайте їм трохи застигнути. Також можна використовувати силіконові формочки.

Поки сирки застигають, приготуйте глазур. Для цього додайте в молоко крохмаль і підсолоджувач, какао або шоколад, перемішайте, поставте посуд на вогонь і варіть, поки не загусне.

Якщо берете гіркий шоколад розтопіть попередньо потрібну кількість на водяній бані. Коли глазур загусне і охолоне, можна покривати сирки. Потім краще прибрати в холодильник на ніч – свіжими вони трохи брудняться і липнуть до рук. До ранку десерт застигне і буде повністю готовий. Сирки в шоколаді в домашніх умовах ідеально підходять на сніданок, дуже смачно разом з зерновою кавою! Спробуйте!