Економний рецепт соку на 8 літрів з 5 апельсинів

22

Пакетований апельсиновий сік шкідливий, свіжовичавлений – дорогий, не кожен може собі дозволити. Та й часу вранці не завжди вистачає, якщо немає хорошої автоматичної вижималки для цитрусових. Сьогодні ми розповімо, як зробити вісім літрів смачного натурального соку всього з п’яти апельсинів.

Приготуйте 5 апельсинів і 8 (або трохи більше) літрів чистої фільтрованої води, м’ясорубку або потужний блендер, лимонну кислоту або лимон, підсолоджувач (цукор можна, але краще стевію), дволітрові скляні банки.

Рецепт домашнього апельсинового соку

  • Ретельно вимийте апельсини щіткою або губкою. Не знімайте шкірку.
  • Обшпарте апельсини окропом, щоб не було гіркоти.
  • Обсушіть, покладіть в поліетиленовий пакет і приберіть в морозилку на пару годин.
  • Дістаньте апельсини з морозилки (вони не повинні застигнути в лід, а просто добре остудитися).
  • Наріжте апельсини разом з шкіркою. Приготуйте м’ясорубку або блендер. Подрібніть все відразу або порціями, залежно від ємності блендера.
  • Розкладіть масу по банкам, залийте прохолодною фільтрованою водою і дайте настоятися протягом 10 – 15 хвилин, часто помішуючи.
  • Через 15 хвилин процідіть вміст кожної банки (спочатку через друшляк, після – через марлю, можна через подвійну).
  • Злийте сік назад у банки, попередньо ополоснувши ємності. Додайте лимонну кислоту і підсолоджувач. Цукру на таку кількість потрібно приблизно 800 грамів, стевії – в 2 – 3 рази менше. Лимонної кислоти – близько 30 грамів на вказану кількість. Можна використовувати свіжий сік лимона (за смаком). Все перемішуємо і розбавляємо водою до 8 літрів. Повинно вийти 4 дволітрові банки. Обов’язково пробуйте сік в процесі приготування, щоб не пересолодити.
  • Закрийте банки кришками і приберіть в холодильник. Пити можна вже через годину. Попередньо струсніть ємність з соком. Також можна розлити напій по дрібним пляшечках, щоб брати з собою. На смак, як магазинний, тільки без шкоди і зайвих калорій (якщо використовували стевію).
  • Пийте апельсиновий сік цілий рік, особливо в зимовий час, коли вітамінів не вистачає.

    Апельсин – рекордсмен за кількістю містяться вітамінів. У ньому багато вітаміну С і аскорбінової кислоти, а також ретинол, рибофлавін, фітонциди, йод, фосфор, кальцій, залізо, магій, цинк. Регулярне вживання апельсинів підтримує імунітет і кровотворні органи, допомагає нормалізувати артеріальний тиск, знімає набряклість, знижує ризик розвитку анемії, атеросклерозу, інфарктів і інсультів. Сприяє очищенню кишкового тракту, і тому особливо цінується худеющими.