11 продуктів, які можна їсти і не товстіти

64

Відчуваєте постійне почуття голоду? Хочеться жувати, жувати, жувати? Знайоме багатьом, особливо взимку. Особливо жінкам. Ніяк не получатеся закрити рот на замок? Тоді ця стаття для вас! Це неймовірно, але існують низькокалорійні продукти, які можна споживати майже без обмежень, що називається, до відвалу. Їжа багата клітковиною і дуже корисна.

Почнемо знайомство з продуктами, від яких не растолстеешь!

Прості низькокалорійні продукти

1. Ламінарія, морська капуста. Морська капуста багата йодом, фосфором, калієм, натрієм, магнієм. Благотворно впливає на щитовидну залозу і жіночий організм в цілому. Тільки не купуйте готові салати з майонезом. Вони сюди відносяться.

2. Баклажани. В них багато клітковини і вітамінів. Відварні, запечені, тушковані баклажани містять дуже мало калорій (приблизно 25 ккал на 100 г) і не сприяють набору ваги, навіть якщо з’їсти їх дуже багато. Баклажани допомагають вивести зайву рідину, знижують рівень холестерину в крові.

3. Селера. А ось цього овоча можна є скільки завгодно. У нього негативна калорійність (детальніше в цій статті). Він швидко втамовує голод і спрагу, бореться з набряками. Селера допомагає вивести холестерин, завдяки цьому знижується ризик виникнення серцево-судинних захворювань.

4. Диня і кавун. Ці баштанні культури багаті вітамінами і мінералами, у них міститься багато рідини і клітковини, яка поліпшує травлення і роботу кишечника. І в тій, і в іншій баштанної культури присутні аскорбінова і фолієва кислоти. Як і селера, вгамовують голод і спрагу!

5. Капуста білоголова. На перетравлення та засвоєння капусти витрачається більше енергії, ніж споживається. Крім того, капуста багата вітаміном С, є джерелом калію, марганцю, заліза, фосфору, магнію.

6. Цитрусові (мандарини, апельсини, грейпфрути). Як і селера, вони сприяють схудненню і спалюванню жиру, але на відміну від першого, ще й дуже смачні. Грейпфрут містить органічними кислотами і ефірними маслами, які активізують травлення і допомагають організму очиститися від шлаків. Кориснішим для фігури ті цитрусові, які містять менше цукру.

7. Кабачки. Як і баклажани, краще вживати їх тушкованими або запеченими. В них багато клітковини і рідини, тому вони здатні нормалізувати водно-сольовий баланс в організмі. Кабачок дуже корисний котрі худнуть. Крім того, кабачок, як і зелена квасоля, здатний знижувати калорійність основних страв. Тобто куряча грудка з кабачком буде мати меншу поживну цінність, ніж без нього.

8. Ягоди (журавлина, смородина, малина). Кисленькі і ароматні, вони майже не мають калорій і містять багато вітаміну С. Ними дуже зручно і смачно їсти. Їх не потрібно готувати і гріти. Просто візьміть жменьку в контейнер і киньте в сумку. Захотіли їсти на роботі або в дорозі, дістали і з’їли.

9. Ананас. Цей екзотичний фрукт допомагає перетравлювати навіть важку білкову їжу. Завдяки високому вмісту бромелайна, ананас здатний розщеплювати жири, прискорювати виведення шлаків і токсинів. Ананас ефективний проти набряків. Тільки треба їсти натуральний, свіжий, а не консервовані кільця в цукровому сиропі.

10. Зелений салат, рукола. Тут коментарі зайві. Як і будь-яка зелень, петрушка або кріп, салат майже не містить калорій. Зелень нормалізує мікрофлору кишечника і містить величезну кількість вітамінів. Їжте хоч цілий день, в салаті всього 3 ккал. Корисніше в свіжому вигляді!

11. Яйця. Ми розуміємо, що насититися петрушкою і кабачками складно. Великий шанс зірвати і з’їсти що-то ще, значно більш ситна і калорійна. Тому ми додали в список курячі яйця. Ця білкова їжа легко засвоюється і відмінно втамовує голод. Варене яйце без солі і майонезу можна навіть перед сном. Бажано одне ціле і білок від другого.