Неймовірно смачне і просте блюдо: все склав в каструлю і забув на 2 години

11

Дуже смачне основне блюдо, соковите, з неймовірно м’яким м’ясом і великою кількістю овочів. При цьому корисне і дуже просте, настільки просте, що під час приготування про нього навіть можна забути. Звучить неймовірно, правда? проте, все це більш ніж реально, за винятком того, що забути про нього не вийде, адже з кухні буде йти просто божественний аромат!

продукти

  • яловичина-1,5 кг;
  • сало – 70 г;
  • цибуля-700 г;
  • картопля – 600 г;
  • морква – 200-250 г;
  • помідор – 200 г;
  • капуста – 300 г;
  • баклажан – 200-250 г;
  • часник – 2-3 головки;
  • гострий перець – 1 шт.;
  • зелень;
  • болгарський перець – 1-2 шт.;
  • сіль, чорний перець – за смаком

Як приготувати смачну вечерю

Взявши каструлю побільше, максимально тонкими шматочками нарізаємо сало. Шматочки сала викладаємо в посуд, покриваючи ними все дно. Якщо сала у вас немає, можна використовувати рослинне масло, проте з салом блюдо буде ще смачніше.

Потім досить великими шматочками нарізаємо м’ясо, солимо, перчимо до смаку і укладаємо шматочки в посуд поверх сала. Далі нарізаємо півкільцями цибулю і закриваємо їм м’ясо. Лук трохи присаливаем і утрамбовуємо.

Тепер нарізаємо всі овочі і укладаємо їх шарами, кожен з яких присаливаем, щоб овочі не вийшли прісними. Тут потрібно враховувати те, що помідори і картопля необхідно відокремити один від одного, щоб кислота перших не заважала приготуванню других. Тому найкраще покласти спочатку помідори, потім шари інших овочів і тільки потім — поверх усього — картопля. Гострий перець і часник кладемо цілими.

Залишилося ще кілька шарів. Це шар болгарського перцю, потім-зелені, яку можна вибрати за смаком, і нарешті — нашаткованої капусти. Зверху всю цю гору овочів закриваємо цілими капустяним листям, накриваємо тарілкою, на яку ставимо який-небудь вантаж.

Ставимо каструлю на вогонь вище середнього і чекаємо, поки вміст не почне закипати, після чого зменшуємо вогонь і залишаємо нудитися приблизно на 2 години. Природно, за цей час блюдо досить сильно зменшиться в обсязі, зате скільки смачного бульйону вийде. Верхні капустяне листя і зелень прибираємо і можна подавати!

Приємного апетиту!