Майже забутий у нас сьогодні рецепт домашнього м’ясного хліба користується великою популярністю в європейській кухні. І місцевих кулінарів легко можна зрозуміти: соковитий, ніжний, з апетитною хрусткою скоринкою м’ясний батон один замінює і ковбасу, і біфштекси і котлети.
продукти
- 1 кілограм свинини
- 150 грамів сала,
- 2 ч. Л. Сушеного часнику,
- 13 грамів нітритної солі,
- стільки ж звичайної солі,
- чайна ложка мускатного горіха,
- 1 ст. Л картопляного крохмалю,
- 150 мл крижаної води.
Як приготувати м’ясний хліб
М’ясо ріжемо великими шматками в глибоку миску.
Додаємо до нього обидва види солі, перець, мускатний горіх і крохмаль.
Заливаємо крижану воду, вимішуємо м’ясо і під плівкою ставимо на добу в холодильник.
Також нарізаємо маленькими кубиками сало, воно теж знадобиться нам через добу.
Тепер пропускаємо м’ясо через м’ясорубку, додаємо до нього сало і перемішуємо.
Потім вже руками вимішуємо щільний фарш.
Перекладаємо його в форму для запікання.
Випікаємо в добре розігрітій духовці годину на 110 градусах.
Потім піднімаємо температуру до 140 градусів і запікаємо 40 хвилин.
Отже, на приготування майже півтора кілограмів м’ясного хліба нам знадобилося зовсім небагато часу.
І тепер вся сім’я забезпечена головним блюдом на вечерю на тиждень вперед.
Смачного!
відеорецепт: