М’ясний хліб: робимо не з тіста, а з фаршу. Просто ріжемо на шматки і подаємо!

27

Майже забутий у нас сьогодні рецепт домашнього м’ясного хліба користується великою популярністю в європейській кухні. І місцевих кулінарів легко можна зрозуміти: соковитий, ніжний, з апетитною хрусткою скоринкою м’ясний батон один замінює і ковбасу, і біфштекси і котлети.

продукти

  • 1 кілограм свинини
  • 150 грамів сала,
  • 2 ч. Л. Сушеного часнику,
  • 13 грамів нітритної солі,
  • стільки ж звичайної солі,
  • чайна ложка мускатного горіха,
  • 1 ст. Л картопляного крохмалю,
  • 150 мл крижаної води.

Як приготувати м’ясний хліб

М’ясо ріжемо великими шматками в глибоку миску.

Додаємо до нього обидва види солі, перець, мускатний горіх і крохмаль.

Заливаємо крижану воду, вимішуємо м’ясо і під плівкою ставимо на добу в холодильник.

Також нарізаємо маленькими кубиками сало, воно теж знадобиться нам через добу.

Тепер пропускаємо м’ясо через м’ясорубку, додаємо до нього сало і перемішуємо.

Потім вже руками вимішуємо щільний фарш.

Перекладаємо його в форму для запікання.

Випікаємо в добре розігрітій духовці годину на 110 градусах.

Потім піднімаємо температуру до 140 градусів і запікаємо 40 хвилин.

Отже, на приготування майже півтора кілограмів м’ясного хліба нам знадобилося зовсім небагато часу.

І тепер вся сім’я забезпечена головним блюдом на вечерю на тиждень вперед.

Смачного!

відеорецепт: