Зимові салати з баклажанами. 4 смачних рецепта

8

Соте з баклажанами від міраж

  • 2 кг баклажанів,
  • 1 кг стиглих помідорів,
  • 400г ріпчастої цибулі,
  • 6 шт. Середніх морквин;
  • 6 шт. Великих м’ясистих солодких перці,;
  • 1 стакан рослинного масла без запаху,
  • 0,5 склянки цукру;
  • 2 ст. Л. Засолювальної солі,
  • 4 зубчики часнику,
  • 1 великий пучок свіжої зелені петрушки,
  • 2 лаврових листків,
  • 10 шт. Горошин чорного перцю.

Овочі вимити. Баклажани нарізати невеликими кубиками. Лук очистити і дрібно порубати. Солодкий перець очистити від насіння і нарізати соломкою середньої ширини. Моркву натерти на крупній тертці. Помідори нарізати невеликими шматочками. Зелень петрушки дрібно порубати. З’єднати солодкий перець з помідорами, додати до них сіль і цукор. Почекати, поки вони пустять сік (помішуючи час від часу). Коли пустять сік, влити в каструлю з помідорами і солодким перцем рослинне масло, а потім всі інші інгредієнти, крім часнику. Все перемішати і поставити на вогонь. Після закипання вогонь зробити тихіше і варити, помішуючи, 40 хвилин. За 3 хвилини до закінчення готування видавити часник. Розкласти гаряче соте в стерильні банки, закатати, перевернути і укутати в тепло.

* з сіллю акуратніше. Я б порадила дві ложки солі без гірки. В крайньому випадку, ближче до кінця варіння спробуєте і досолити.

Салат з баклажанами від міраж

  • 1 кг баклажанів,
  • 0,5 кг моркви,
  • 300г ріпчастої цибулі,
  • 0,5 кг солодкого перцю,
  • 1 кг помідорів,
  • сіль, цукор за смаком,
  • рослинна олія для обсмажування.

Моркву очистити і натерти на крупній тертці.

Цибулю нашаткувати соломкою.

Солодкий перець очистити, нарізати короткою тонкою соломкою.

Баклажани нарізати соломкою. Ну, товщиною в перерізі до 5 мм.

Помідори пропустити через м’ясорубку (я смолола в блендері).

Всі овочі окремо обсмажити. Не сильно стараємося, просто до м’якості.

Помідори довести до кипіння, опустити туди обсмажені овочі.

Сіль і цукор — за смаком. Починайте солити з невеликої кількості, щоб не було потім прикро за пересіл. Цукор теж за смаком. Оскільки помідорів чимало, цукор добре нівелює їх кислоту.

Отже, на невеликому вогні тушкуємо все хвилин 15.

Розкладаємо по стерилізованим гарячим банкам, закочує. Ставимо до охолодження під шубу.

* дуже рекомендую! смакота! ще зроблю порцію.

Баклажани від zemlyanika

  • 3 кг баклажанів
  • 1,5 кг перців (краще зелених)
  • 1 пучок кропу
  • 1 пучок петрушки
  • 2-4 головки часнику (за смаком)
  • 1 стакан води
  • 1 ст. Ложка солі
  • 0,5 склянки цукру
  • 1 ст. Л. Оцтової есенції 70%
  • 0,5 літра соняшникової олії

Нарізати баклажани і перець повдоль на 4-6-8 частин (в залежності від розміру).

Робимо маринад з води, солі, цукру, масла і доводимо його до кипіння.

Додати до маринаду перець з баклажанами і кип’ятити 20 хвилин (можна і довше, якщо любите м’які розварені баклажани).

За 5 хв до готовності додати оцет і зелень з часником.

Гарячі баклажани розкласти по стерилізованим банкам (в цей раз я стерилізувала наповнені банки в мікрохвильовці — 1 хвилину), закрутити і поставити під шубу до охолодження.

В оригіналі, в банки шарами викладаються варені баклажани і сира зелень з часником. В цьому випадку, банки потрібно буде стерилізувати 20 хвилин в киплячій воді.