Томатний суп з тунцем – ідеальне блюдо для тих, що худнуть. По-перше, тунець – дуже корисна риба, цей продукт потрібен нашому організму. По-друге, супчик не містить порожніх калорій – у ньому тільки корисні овочі, запашні спеції та високобілкове і дуже смачне філе тунця. Спробуйте, і ви обов’язково полюбите цю страву. Підійде не тільки для літа – супчик освіжає і насичує, не залишаючи відчуття тяжкості. Замість дорогого тунця, до речі, можна спробувати філе іншої риби. Також можна використовувати консервованого тунця. Одним словом, можна імпровізувати в приготуванні, на відміну від традиційного веганского гаспачо.
Холодний томатний суп рецепт
Щоб приготувати томатний суп з тунцем, нам знадобиться:
- 150 г філе тунця;
- 200 г томатів;
- 400 г томатів у власному соку;
- 400 г води;
- сир тофу-100 г;
- сіль, цукор, спеції, базилік за смаком;
- для прикраси: свіжа зелень, рукола, можна перепелині яйця.
Готувати дуже просто: змішайте всі інгредієнти (крім тунця і того, що ви приготували для прикраси) і подрібніть в блендері до однорідності. Свіжі томати можна попередньо очистити від шкірки. Тепер приправте сіллю і перцем філе тунця і обсмажте в олії на розпеченій сковороді протягом 10 – 15 секунд з кожної сторони (можна довше – філе не повинно бути сирим; точний час приготування визначає товщина скибочки). Готове філе розділіть на шматочки, розкладіть по тарілках і залийте холодним супом, прикрасьте зеленню – руколою і базиліком або половинками звареного круто перепелиного яйця.