3 легкі страви зі стручковою квасолею – менше 70 ккал на 100 г

31


Зміст

  • Салат із стручкової квасолею і грибами
  • Дуже смачний салат із стручкової квасолею і яйцем
  • Низькокалорійний салат із стручкової квасолею і куркою
  • Хочеться перекусити чимось смачним і корисним, щоб потім не відчувати докорів сумління і важкості в животі, тоді низькокалорійні салати зі стручковою квасолею – те, що вам потрібно. Стручкова квасоля стимулює процеси травлення та очищення кишечника і практично не містить калорій в 100 грамах всього 24 – 32 ккал, при цьому на жири припадає 0,3 грама, 2,5 грама на білок, а частка вуглеводів становить 3,1 грама. Основні складові продукту – це клітковина та волога. Кращі рецепти салатів зі стручковою квасолею в цій статті.

    Салат із стручкової квасолею і грибами

    Калорійність 37 ккал на 100 г продукту. БЖУ – 2/0/6.

    Інгредієнти, які знадобляться для приготування:

    • 400 г стручкової квасолі;
    • 300 г варено-морожених грибів;
    • 1 цибулина;
    • 3 ложки томатної пасти;
    • трохи солі, залежить від смакових якостей.

    Спосіб приготування

    Береться цибулина очищається і ріжеться невеликими шматочками, викласти на розігріту з маслом сковороду і смажиться на повільному вогні до придбання золотистого кольору. Гриби, які були попередньо розморожені промиваються проточною водою, відправляються до цибулі і підсмажуються, протягом приблизно 15 хвилин, поки не стануть рум’яними. Потім в сковороду додається стручкова квасоля, яка також попередньо розморозилася, і смажиться на протязі 10 – 15 хвилин, після чого отримана суміш солиться за смаком. Далі береться томатна паста розвести невеликою кількістю теплої води, додається до овочів, перемішують і через 5 хвилин знімається з вогню.

    Дуже смачний салат із стручкової квасолею і яйцем

    Калорійність 63 ккал на 100 г продукту. БЖУ – 5/3/3.

    Для приготування знадобляться:

    • 400 г стручкової квасолі;
    • 3 курячих яйця;
    • 7 г часнику;
    • 3 ложки натурального йогурту;
    • трохи солі, залежить від смакових уподобань.

    Спосіб приготування

    Беруться яйця, кидаються в закипілу підсолену воду і варяться протягом 10 хвилин. Окремо в каструлі вскипячивается вода, в яку опускається квасоля, тримається на вогні 5 хвилин, після чого вона дістається з допомогою друшляка і промивається холодною водою. Потрібно це для того, щоб квасоля зберегла свій природний колір.

    Яйця ріжуться невеликими кубиками, щоб запобігти кришіння жовтка, ніж слід обдати холодною водою. На попередньо розігріту сковороду з краплею олії викладається стручкова квасоля, видавлюється часник з допомогою чеснокодавкі, додається сіль, залежно від смакових уподобань, і обсмажується 5 хвилин. Після цього квасоля, яйця і йогурт змішуються в окремій ємності і присипаються зеленню. Дуже смачне блюдо готове до подачі на стіл.

    Низькокалорійний салат із стручкової квасолею і куркою

    Калорійність 69 ккал на 100 г продукту. БЖУ – 6/4/4.

    Для приготування потрібно взяти:

    • 1 морква;
    • 1 цибулину;
    • 200 г фаршу з курячого м’яса;
    • 300 г стручкової квасолі;
    • пів склянки томатної пасти;
    • сіль, спеції за смаком.

    Спосіб приготування

    Щоб точно знати, що фарш не містить в собі зайвих жирів і різних добавок, його краще не купувати готовий, а взяти філе і подрібнити за допомогою м’ясорубки або комбайна. У каструлі відварюється квасоля 5 – 10 хвилин, після чого вона відкидається на друшляк і обдается холодною водою, щоб зберігся її природний колір. Далі чиститься цибулю, нарізане дрібними кубиками, викласти на розігріту з маслом сковороду і обсмажується, поки не набуде золотистий колір.

    Очищається морква, треться на тертці і поміщається в сковороду з цибулею, через 5 – 7 хвилин туди ж додається фарш, який тримається на вогні майже до готовності. Потім в сковороду відправляється квасоля і розлучена з водою томатна паста. Через 10 хвилин страва солиться і додаються спеції, після чого вона готова до вживання.

    • Спробуйте також: Дивовижний літній салат з креветками і сьомгою
    • Спробуйте також: Легкі кабачкові оладки на кефірі