Зміст
Хочеться перекусити чимось смачним і корисним, щоб потім не відчувати докорів сумління і важкості в животі, тоді низькокалорійні салати зі стручковою квасолею – те, що вам потрібно. Стручкова квасоля стимулює процеси травлення та очищення кишечника і практично не містить калорій в 100 грамах всього 24 – 32 ккал, при цьому на жири припадає 0,3 грама, 2,5 грама на білок, а частка вуглеводів становить 3,1 грама. Основні складові продукту – це клітковина та волога. Кращі рецепти салатів зі стручковою квасолею в цій статті.
Салат із стручкової квасолею і грибами
Калорійність 37 ккал на 100 г продукту. БЖУ – 2/0/6.
Інгредієнти, які знадобляться для приготування:
- 400 г стручкової квасолі;
- 300 г варено-морожених грибів;
- 1 цибулина;
- 3 ложки томатної пасти;
- трохи солі, залежить від смакових якостей.
Спосіб приготування
Береться цибулина очищається і ріжеться невеликими шматочками, викласти на розігріту з маслом сковороду і смажиться на повільному вогні до придбання золотистого кольору. Гриби, які були попередньо розморожені промиваються проточною водою, відправляються до цибулі і підсмажуються, протягом приблизно 15 хвилин, поки не стануть рум’яними. Потім в сковороду додається стручкова квасоля, яка також попередньо розморозилася, і смажиться на протязі 10 – 15 хвилин, після чого отримана суміш солиться за смаком. Далі береться томатна паста розвести невеликою кількістю теплої води, додається до овочів, перемішують і через 5 хвилин знімається з вогню.
Дуже смачний салат із стручкової квасолею і яйцем
Калорійність 63 ккал на 100 г продукту. БЖУ – 5/3/3.
Для приготування знадобляться:
- 400 г стручкової квасолі;
- 3 курячих яйця;
- 7 г часнику;
- 3 ложки натурального йогурту;
- трохи солі, залежить від смакових уподобань.
Спосіб приготування
Беруться яйця, кидаються в закипілу підсолену воду і варяться протягом 10 хвилин. Окремо в каструлі вскипячивается вода, в яку опускається квасоля, тримається на вогні 5 хвилин, після чого вона дістається з допомогою друшляка і промивається холодною водою. Потрібно це для того, щоб квасоля зберегла свій природний колір.
Яйця ріжуться невеликими кубиками, щоб запобігти кришіння жовтка, ніж слід обдати холодною водою. На попередньо розігріту сковороду з краплею олії викладається стручкова квасоля, видавлюється часник з допомогою чеснокодавкі, додається сіль, залежно від смакових уподобань, і обсмажується 5 хвилин. Після цього квасоля, яйця і йогурт змішуються в окремій ємності і присипаються зеленню. Дуже смачне блюдо готове до подачі на стіл.
Низькокалорійний салат із стручкової квасолею і куркою
Калорійність 69 ккал на 100 г продукту. БЖУ – 6/4/4.
Для приготування потрібно взяти:
- 1 морква;
- 1 цибулину;
- 200 г фаршу з курячого м’яса;
- 300 г стручкової квасолі;
- пів склянки томатної пасти;
- сіль, спеції за смаком.
Спосіб приготування
Щоб точно знати, що фарш не містить в собі зайвих жирів і різних добавок, його краще не купувати готовий, а взяти філе і подрібнити за допомогою м’ясорубки або комбайна. У каструлі відварюється квасоля 5 – 10 хвилин, після чого вона відкидається на друшляк і обдается холодною водою, щоб зберігся її природний колір. Далі чиститься цибулю, нарізане дрібними кубиками, викласти на розігріту з маслом сковороду і обсмажується, поки не набуде золотистий колір.
Очищається морква, треться на тертці і поміщається в сковороду з цибулею, через 5 – 7 хвилин туди ж додається фарш, який тримається на вогні майже до готовності. Потім в сковороду відправляється квасоля і розлучена з водою томатна паста. Через 10 хвилин страва солиться і додаються спеції, після чого вона готова до вживання.
- Спробуйте також: Дивовижний літній салат з креветками і сьомгою
- Спробуйте також: Легкі кабачкові оладки на кефірі