Салат з буряка, сочевиці і яблук

27

Прекрасна ілюстрація до попередньої статті «Які продукти їсти восени, щоб худнути» – вишуканий вітамінний салат з буряком, сочевицею і яблуками. У ньому присутні всі необхідні людині інгредієнти – білок (сочевиця), овочі, фрукти, свіжа зелень, корисні жири (оливкова олія). Це смачне і нескладне в приготуванні блюдо вгамує потреби організму і доставить справжнє гастрономічне задоволення. Спробуйте!

Рецепт смачного салатику з буряком і сочевицею

Для приготування нам знадобиться:
250 г буряків;
2 яблучка;
100 г сочевиці помаранчевої;
200 г розсипчастого знежиреного сиру (за бажанням, можна без нього);
зелена цибуля, базилік за смаком, але щедро;
2 столових ложки оливкової олії;
1,5 столових ложки винного оцту;
свіжозмелений чорний перець, сіль за смаком.

Починаємо готувати! Відваріть буряк до готовності, очистіть і наріжте кубиками. Відваріть сочевицю, дрібно поріжте яблука. Порубаєте всю зелень. Підготуйте глибоку миску, помістіть всі інгредієнти, додайте (за бажанням) розсипчастий сир, спеції, сіль, влийте оливкове масло і оцет. Перемішайте і готово! Прикрасьте свіжою зеленню або часточками яблучка.

Оцет радимо наливати поступово – влийте ложку, перемішайте, спробуйте. Можливо, вам здасться достатнім. Якщо ні – влийте залишився за рецептом кількість. Солити краще теж в останню чергу – при додаванні оцту і ароматних спецій сіль може взагалі не знадобитися. Без неї навіть краще – більше користі! Подавайте на обід або на вечерю з скибочкою житнього хліба, овочевим соком або скибочкою запеченого м’яса. Дуже смачно і незвично – підійде для святкового столу!