Іспанська сніданок

63

Ми вже писали, як виглядає традиційний англійський сніданок. Ви будете здивовані, але це не вівсянка (це досить незвичайне для нас страва, рецепт ви знайдете тут). Тепер настав час познайомити наших читачів з сніданком по-іспанськи. Час приготування досить пристойна, тому рецепт підійде більше для вихідного дня, коли ніхто нікуди не поспішає і можна зібратися за столом всією родиною.

Інгредієнти:

Для основної страви:

  • 3 курячих яйця;
  • 60 мл вершків;
  • 40 г моцарели;
  • 50 г відвареної картоплі;
  • 40 г ковбаски чорізо;
  • шпинат;
  • томати черрі;
  • сіль, перець за смаком;
  • рослинна олія для обсмажування.

Для соте з баклажанів (поливається зверху основного блюда):

  • 500 г свіжих баклажанів;
  • 900 г томатів;
  • 3 цибулини;
  • 300 г болгарського перцю;
  • 20 г часнику;
  • 40 г кінзи;
  • сіль, цукор, перець за смаком;
  • масло рослинне для обсмажування.

Почнемо з соте. Запечіть баклажани в духовці протягом 40 хвилин при температурі 180 градусів. Можна на грилі – як зручно. Потім вийміть і наріжте шматочками. Помідори очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці, перекладіть масу в каструлю з товстим дном і доведіть до кипіння, залиште варитися на повільному вогні. Щоб швидше зняти шкірку, опустіть томати у окріп, попередньо зробивши надрізи.

Окремо подрібніть перець і цибулю і обсмажте, додайте до томатів, які гасяться у каструлі. Варіть на повільному вогні протягом 2 годин, потім додайте сіль, рубаний часник, кінзу, цукор, перець. Добре перемішайте і залиште остигати. До речі, можна приготувати соте з вечора, тоді цей варіант сніданку підійде і для буднього дня. Зробити омлет (про нього мова відразу нижче) не складе праці за 10 – 15 хвилин.

Ми плавно перейшли до приготування основного блюда. Збийте в глибокій мисці яйця, вершки і тертий сир. Підрум’яньте на антипригарній сковороді половинки томатів черрі, відварені картоплини (половинки), а після залийте приготованою сумішшю – омлетом. Готуйте до кипіння, потім зніміть з вогню. Викладіть готову страву на тарілку, зверху укладіть порцію соте з баклажанів, прикрасьте шпинатом і чорізо (можна без них, якщо ви худнете, можна цілком обійтися без ковбасок). Особливо дисципліновані можуть прибрати не тільки чорізо, але і картоплю – вийде зовсім дієтичне блюдо, трохи інше, але дуже схоже. Спробуйте, це дуже смачно!

Подавайте з огірками або авокадо, з хрусткою чіабаттою, тостами, свіжовичавленим соком або ароматною кавою.