Ми вже писали, як виглядає традиційний англійський сніданок. Ви будете здивовані, але це не вівсянка (це досить незвичайне для нас страва, рецепт ви знайдете тут). Тепер настав час познайомити наших читачів з сніданком по-іспанськи. Час приготування досить пристойна, тому рецепт підійде більше для вихідного дня, коли ніхто нікуди не поспішає і можна зібратися за столом всією родиною.
Інгредієнти:
Для основної страви:
- 3 курячих яйця;
- 60 мл вершків;
- 40 г моцарели;
- 50 г відвареної картоплі;
- 40 г ковбаски чорізо;
- шпинат;
- томати черрі;
- сіль, перець за смаком;
- рослинна олія для обсмажування.
Для соте з баклажанів (поливається зверху основного блюда):
- 500 г свіжих баклажанів;
- 900 г томатів;
- 3 цибулини;
- 300 г болгарського перцю;
- 20 г часнику;
- 40 г кінзи;
- сіль, цукор, перець за смаком;
- масло рослинне для обсмажування.
Почнемо з соте. Запечіть баклажани в духовці протягом 40 хвилин при температурі 180 градусів. Можна на грилі – як зручно. Потім вийміть і наріжте шматочками. Помідори очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці, перекладіть масу в каструлю з товстим дном і доведіть до кипіння, залиште варитися на повільному вогні. Щоб швидше зняти шкірку, опустіть томати у окріп, попередньо зробивши надрізи.
Окремо подрібніть перець і цибулю і обсмажте, додайте до томатів, які гасяться у каструлі. Варіть на повільному вогні протягом 2 годин, потім додайте сіль, рубаний часник, кінзу, цукор, перець. Добре перемішайте і залиште остигати. До речі, можна приготувати соте з вечора, тоді цей варіант сніданку підійде і для буднього дня. Зробити омлет (про нього мова відразу нижче) не складе праці за 10 – 15 хвилин.
Ми плавно перейшли до приготування основного блюда. Збийте в глибокій мисці яйця, вершки і тертий сир. Підрум’яньте на антипригарній сковороді половинки томатів черрі, відварені картоплини (половинки), а після залийте приготованою сумішшю – омлетом. Готуйте до кипіння, потім зніміть з вогню. Викладіть готову страву на тарілку, зверху укладіть порцію соте з баклажанів, прикрасьте шпинатом і чорізо (можна без них, якщо ви худнете, можна цілком обійтися без ковбасок). Особливо дисципліновані можуть прибрати не тільки чорізо, але і картоплю – вийде зовсім дієтичне блюдо, трохи інше, але дуже схоже. Спробуйте, це дуже смачно!
Подавайте з огірками або авокадо, з хрусткою чіабаттою, тостами, свіжовичавленим соком або ароматною кавою.