Які супи можна на дієті

23


Зміст

  • Які супи підходять для тих, що худнуть
  • Як готувати смачний легкий суп
  • Рецепт курячого супу з вермішеллю
  • Користь перших страв неоціненна: супи здатні поліпшити роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту, нормалізувати травлення і сприяють швидкому насиченню. Однак не всі рідкі страви однакові. Основні відмінності – це смакові властивості і калорійність супів. Однозначно сказати, скільки калорій в супі, неможливо. Їх кількість залежить від інгредієнтів, які використовуються при приготуванні, а також від самого рецепту страви.

    Кількість калорій залежить і від бульйону, який є основою першого страви:

    • Самим легким вважається суп овочевий, калорійність в середньому 5 ккал. Проте показник безпосередньо залежить від використовуваного продукту.
    • Якщо готувати бульйон на грибах, на виході виходить рідина, в якій буде 3 ккал.
    • Коли за основу береться картопля, показник зростає до 27 ккал.
    • Використання м’яса при варінні істотно «обважнює» страву. Калорійність борщу, звареного на основі свинини, становить 50-60 Ккал, 40 при цьому «додає» бульйон.
    • Калорійність супів на курячому бульйоні істотно нижче – з 40 ккал на частку рідини припадає всього 15.

    Крім бульйону, на число калорій впливають:

  • Використовувані інгредієнти. Макарони або картопля здатні перетворити у важке блюдо навіть рибний суп, калорійність якого 33,5 ккал. А калорійність супу з м’ясом ще вище і залежить від виду пущеного в хід продукту.
  • Добавки. Навіть супи, калорійність на 100 г яких знаходиться на низькій позначці, здатні перетворитися у важке блюдо. Досить використовувати жирну заправку. Калорійність горохового супу після додавання 20 грам сметани 20%, становить 107 ккал, при початковому показнику 66 ккал.
  • Спосіб приготування. Якщо для попередньої обробки овочів або м’яса використовується масло, не слід чекати, що у отриманого борщу калорійність буде низькою.
  • Які супи підходять для тих, що худнуть

    Далеко не всі перші страви дозволяється їсти людям, які дотримуються дієти. У число заборонених до вживання потрапили:

    • Суп харчо, калорійність якого 114,9 ккал.
    • Борщ на свинині, що містить 70-90 ккал.
    • Суп з фрикадельками. Його калорійність складає 70 ккал.

    Деякі інші популярні рідкі страви також вважаються занадто важкими, щоб включати їх в раціон:

    • Калорійність горохового супу 66 Ккал;
    • Гарбузовий суп – калорійність 62 Ккал;
    • Калорійність молочного супу 111 Ккал;
    • Сирний суп – калорійність 93,4 Ккал;
    • Калорійність квасоляного супу 66 Ккал.

    При приготуванні дієтичних супів краще використовувати овочеві або нежирні бульйони курячі. Для тих, що худнуть підходять наступні страви:

    • Курячий суп – калорійність 24,2 Ккал, при умові відмови від використання локшини або вермішелі;
    • Грибний суп – калорійність 26 Ккал;
    • Томатний суп – 11 Ккал;
    • Щі – калорійність 28-32 Ккал;
    • Вуха – калорійність 46 ккал;
    • Розсольник – калорійність 46 Ккал;
    • Окрошка – калорійність 47 Ккал, при умови приготування на кефірі;
    • Суп з яловичиною – калорійність 41,9 Ккал.

    Відмінним рішенням стане суп на воді – калорійність страви безпосередньо залежить від вибору інгредієнтів.

    Зменшити кількість калорій у страві досить просто:

    • Необхідно повністю відмовитися від використання жирних видів м’яса, замінивши їх куркою.
    • Перший бульйон зливається, суп готується на другому.
    • Також слід виключити найбільш калорійні інгредієнти: замість вермішелі використовувати рис, а замість картоплі додати квасолю.
    • Кількість солі, що додається в блюдо, також слід мінімізувати.
    • А ось відмовлятися від спецій не варто. Багато хто з них, наприклад, імбир, часник, чилі, куркума або каррі сприяють спалюванню зайвого жиру в організмі.

    Як готувати смачний легкий суп

    Зробити низькокалорійне блюдо, при цьому зберігши чудові смакові якості, дійсно складно. Однак відмінного результату можна добитися, якщо скористатися наступним рецептом, допомагає приготувати баклажан крем-суп, калорійність якого всього 18 Ккал.

    Для приготування потрібно:

  • Баклажани – 0,6 кг.
  • Часник – 2 зубці.
  • Цибуля – одна головка.
  • Вода – 0,5 л.
  • Оцет бальзамічний – одна ложка.
  • Оливкова олія, трохи чебрецю, сіль – на свій смак.
  • Інструкція по приготуванню проста:

  • Кубиками нарізати баклажани.
  • Подрібнити зубчик часнику і чебрець.
  • Обсмажити отримані шматочки в суміші оливкової олії і бальзамічного оцту.
  • Обсмажити попередньо нарізану кубиками цибулю і залишився зубчик часнику в окремій ємності.
  • У каструлю для варива перекласти всі інгредієнти, додати воду.
  • Тримати на плиті 20 хв.
  • Отриманий суп подрібнити до однорідної маси за допомогою блендера.
  • А для тих, хто не звик рахувати калорії, прекрасно підійде суп курячий з вермішеллю, калорійність якого 132 Ккал з розрахунку на 100 грамів готового страви.

    Рецепт курячого супу з вермішеллю

    Потрібно:

  • 3 стегенця курячі.
  • 3 картоплини.
  • 1 цибулинка.
  • 1 моркву.
  • Зелень.
  • Улюблені спеції і сіль.
  • Щоб приготувати страву, потрібно слідувати інструкції:

  • Обрану ємність наповнити водою приблизно на 2/3 і покласти стегенця (краще без шкіри).
  • Включити плиту і поставити повільне полум’я.
  • Після закипання додати попередньо очищену і помиту цибулину.
  • Готувати бульйон 30 хвилин.
  • Дістати цибулю, замість нього покласти порізану моркву.
  • Через 5 хв відправити в ємність картоплю.
  • Після 15 хв всипати локшину або макарони.
  • Готувати ще 15 хв, після чого посолити блюдо, насипати вибрані спеції і відставити каструлю.
  • Кришку не знімати, суп повинен настоюватися 10 хв.
  • Кожен суп приносить користь. Грибний заповнить дефіцит магнію, гороховий зміцнить волосся і прискорить їх зростання, а борщ послужить як відмінного засоби для профілактики і лікування анемії. До того ж подібне блюдо дуже поживно і корисно для травної системи.