Як смачно засолити червону рибу

78

Нещодавно ми писали, як правильно вибрати гарну червону рибу. Докладний матеріал в цій статті. Там же ми вказали, що купувати готову солону рибу небезпечно, особливо нарізці, у вакуумній упаковці. Краще готувати рибку самому. Це зовсім нескладно, якщо знати кілька хитрих домашніх рецептів, про які ми сьогодні і розповімо. Форель, горбуша і сьомга —ідеальний варіант для соління, їх неможливо зіпсувати.

Сіль потрібно вибирати велику, також хорошої якості. Ідеально підійде океанічна або морська, і, звичайно, улюблені спеції. Нижче – два найбільш простих і смачних рецептів засолювання червоної риби своїми руками.

  • Читайте також: Як вибрати червону ікру до святкового столу
  • Читайте також: Як вибрати тушку різдвяного гусака

Як правильно засолити червону рибу в домашніх умовах: Рецепт № 1

Засолити червону рибу сьомгу або горбушу дуже смачно можна з цукром, сіллю, зернами коріандру і сумішшю перців.

Для приготування нам знадобляться:

  • 1 кг філе червоної риби (горбуша, форель, сьомга);
  • 2 столових ложки крупної морської солі;
  • 1 їдальня ложка цукрового піску;
  • половинка столової ложки зерен коріандру;
  • половинка столової ложки суміші перців;
  • лавровий лист, 2 шт.

Щоб засолити червону рибу в домашніх умовах, виконайте наступне:

  • Підготуйте філе. Очистіть рибу від нутрощів, луски, хвоста і плавників. Відокремте філе (найсмачніше м’ясо знаходиться біля голови). Промийте філе під прохолодною проточною водою (не гарячою) і обсушити паперовими рушниками. Викладіть на обробну дошку.
  • Змішайте сіль, цукор і спеції в глибокій мисці і обваляйте шматок риби з двох сторін. Приберіть філе в пластикову ємність і щільно закрийте кришкою. Залиште на кухонному столі на 4 години. Після закінчення цього часу перекладіть закриту ємність в холодильник (на 8 годин або на ніч). Вранці ніжна і смачна малосольна червона рибка готова! Очистіть м’якоть від солі і спецій, наріжте тонкими скибочками і подавайте до столу.
  • Малосольна риба, приготована в домашніх умовах, довго не зберігається. Воно і зрозуміло – ви ж не поклали консервантів і не обробили м’ясо незрозумілими препаратами. Тому буде правильно зберігати її не більше тижня. Обов’язково в холодильнику. На третій день зберігання змастіть рибку рослинним маслом і перекладіть в інший (сухий) контейнер.

    Як швидко засолити червону рибу – всього за 2 години! Рецепт №2

    Засолити червону рибу в домашніх умовах швидко ви можете по нашому наступному рецепту – справжня знахідка для тих, кому ніколи багато готувати. Такий рецепт дозволить вам організувати святковий стіл з делікатесними закусками всього за пару годин.

    Для приготування нам знадобляться:

    • 0,5 кг філе червоної риби;
    • 1 літр чистої фільтрованої води;
    • 4 столових ложки крупної морської солі;
    • 2 столових ложки цукру;
    • 3 столових ложки рослинного масла;
    • спеції за смаком.

    Як засолити червону рибу за кілька годин:

  • Підготуйте філе (як у попередньому рецепті).
  • Влийте воду в каструлю, нагрійте на вогні, розчиніть у воді сіль і цукор. Добре перемішайте, додайте спеції і дайте розчинитися і охолонути.
  • Наріжте філе тонкими скибочками. Укладіть у пластикову ємність відповідного розміру і залийте розсолом, маринадом. Закрийте кришкою.
  • Залиште просаливаться на 2 години при кімнатній температурі.
  • Після закінчення цього часу злити розсіл і обсушіть рибку за допомогою паперового рушника. Все, готово! Можна ставити на стіл. Перед подачею полийте рибку рослинним маслом.
  • Зберігати таку рибку можна ще менше – всього добу. Тому намагайтеся готувати мало, на один раз.

    Тепер ви знаєте, як засолити червону рибу будинку. Це набагато смачніше, корисніше і безпечніше, ніж купити готову в магазині. Інші інгредієнти для засолювання (крім філе) копійчані, і готувати, як бачимо, досить просто! Спробуйте наші рецепти засолювання, діліться з близькими і насолоджуйтеся смаком! Актуально в період будь-яких свят, особливо новорічних канікул.