Нещодавно ми писали, як правильно вибрати гарну червону рибу. Докладний матеріал в цій статті. Там же ми вказали, що купувати готову солону рибу небезпечно, особливо нарізці, у вакуумній упаковці. Краще готувати рибку самому. Це зовсім нескладно, якщо знати кілька хитрих домашніх рецептів, про які ми сьогодні і розповімо. Форель, горбуша і сьомга —ідеальний варіант для соління, їх неможливо зіпсувати.
Сіль потрібно вибирати велику, також хорошої якості. Ідеально підійде океанічна або морська, і, звичайно, улюблені спеції. Нижче – два найбільш простих і смачних рецептів засолювання червоної риби своїми руками.
- Читайте також: Як вибрати червону ікру до святкового столу
- Читайте також: Як вибрати тушку різдвяного гусака
Як правильно засолити червону рибу в домашніх умовах: Рецепт № 1
Засолити червону рибу сьомгу або горбушу дуже смачно можна з цукром, сіллю, зернами коріандру і сумішшю перців.
Для приготування нам знадобляться:
- 1 кг філе червоної риби (горбуша, форель, сьомга);
- 2 столових ложки крупної морської солі;
- 1 їдальня ложка цукрового піску;
- половинка столової ложки зерен коріандру;
- половинка столової ложки суміші перців;
- лавровий лист, 2 шт.
Щоб засолити червону рибу в домашніх умовах, виконайте наступне:
Малосольна риба, приготована в домашніх умовах, довго не зберігається. Воно і зрозуміло – ви ж не поклали консервантів і не обробили м’ясо незрозумілими препаратами. Тому буде правильно зберігати її не більше тижня. Обов’язково в холодильнику. На третій день зберігання змастіть рибку рослинним маслом і перекладіть в інший (сухий) контейнер.
Як швидко засолити червону рибу – всього за 2 години! Рецепт №2
Засолити червону рибу в домашніх умовах швидко ви можете по нашому наступному рецепту – справжня знахідка для тих, кому ніколи багато готувати. Такий рецепт дозволить вам організувати святковий стіл з делікатесними закусками всього за пару годин.
Для приготування нам знадобляться:
- 0,5 кг філе червоної риби;
- 1 літр чистої фільтрованої води;
- 4 столових ложки крупної морської солі;
- 2 столових ложки цукру;
- 3 столових ложки рослинного масла;
- спеції за смаком.
Як засолити червону рибу за кілька годин:
Зберігати таку рибку можна ще менше – всього добу. Тому намагайтеся готувати мало, на один раз.
Тепер ви знаєте, як засолити червону рибу будинку. Це набагато смачніше, корисніше і безпечніше, ніж купити готову в магазині. Інші інгредієнти для засолювання (крім філе) копійчані, і готувати, як бачимо, досить просто! Спробуйте наші рецепти засолювання, діліться з близькими і насолоджуйтеся смаком! Актуально в період будь-яких свят, особливо новорічних канікул.