при дотриманні посту, гриби-незамінний продукт. Якщо поцікавитися меню монастирів, то ви неодмінно знайдете в ньому пісний грибний суп. Повільно перетравлюючись, гриби надовго створюють відчуття ситості. Наповнювачами для пісної юшки з грибами можуть стати різні крупи – перловка, рис, гречка. Кладіть сочевицю, квасолю, дрібну вермішель, галушки. Картоплю раджу додавати обов’язково, вона зробить першу страву більш ситним і наваристим.
Що стосується грибів, то частіше супи варять зі свіжих печериць, оскільки вони доступні цілий рік. Якщо вам пощастило, і ви – щасливий володар лісових дарів, нехай навіть і заморожених, варіть з них. Аромат на всю квартиру і задоволені посмішки домочадців вам забезпечений. Сьогодні варимо смачний пісний суп з печерицями та перловкою, але якщо ви уважно прочитаєте мої рекомендації, то в легку складете свій неповторний рецепт страви.
Перловку краще зварити окремо, хоча багато готують страву з грибів, закладаючи її після вимочування відразу в каструлю. На мій погляд, це помилка, тоді бульйон не вийде прозорим та й робити зажарку все-одно доведеться окремо на сковороді.
Візьміть:
- гриби – печериці) — 6 шт. (130 гр.)
- картопля — 300 гр. (3 шт.).
- цибулина.
- морквина.
- перлова крупа-100 гр.
- помідори-120 гр. (2 шт.).
- сіль, перець горошком, сушена петрушка, лавровий лист, соняшникова олія.
- вода-1,5 літра.
Покроковий рецепт:
Заздалегідь залийте перлову крупу холодною водою, залиште замочуватися на кілька годин, в ідеалі – на ніч. Після промийте її, злийте рідину.
Перекладіть в каструлю, налийте воду, поставте на плиту. Дочекайтеся закипання, зменшіть потужність вогню. Варіть при тихому кипінні протягом 20 хвилин. Якщо залишиться рідина-злийте її.
Обполосніть овочі, почистіть.
Покришите цибулину дрібними кубиками. Натріть моркву на тертці з великими осередками.
Викладіть в розпечене масло в каструлю з товстим дном. Обсмажуйте, часто помішуючи, приблизно пару хвилин.
Одночасно поріжте довільно печериці.
Надішліть в каструлю обсмажуватися разом з овочами. Розмішайте, смажте на середньому вогні близько 5 хвилин.
Покришите помідори дрібним кубиком.
Перекладіть до овочів з печерицями. Зменшіть вогонь, продовжуйте гасити.
Поки овочі гасяться, поріжте картоплю великими кубиками. Надішліть в каструлю.
Відразу заправте необхідними приправами.
Налийте воду, посоліть за смаком. Дайте супу закипіти. Встановіть таймер на 15 хвилин, зробіть вогонь мінімальним.
Після сигналу викладіть в бульйон готову перловку, розмішайте і вимкніть конфорку.
Чудовий легкий, але дуже ситний суп. Повторюйте дії автора ролика, і нехай ваші пісні дні буду дуже смачними!