Як засолити червону ікру в домашніх умовах

86

Ставити на святковий стіл бутерброди з червоною ікрою стало традицією. Та й важко уявити, щоб комусь не подобався цей делікатес. Інша справа, що в магазині ікра стає все дорожче. До того ж, великий ризик придбати підробку. Тому ми пропонуємо вам засолити червону ікру в домашніх умовах.

Якщо вам пощастило купити свіжу червону рибу з ікрою чи ви не довіряєте магазинними продуктами, ця стаття для вас. Розповімо, як засолити червону ікру будинку, своїми руками.

Як смачно засолити червону ікру?

Червону ікру видобувають з кети, горбуші, нерки, чавичі. Найсмачніша з горбуші. І чим свіже, тим краще. Тому не відкладайте справу в довгий ящик, а швидше соліть.

Інгредієнти

  • 1 кг несолоної (сирої) червоної ікри;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 3 столові ложки солі.

Якщо у вас ікри більше або менше, варіюйте кількість цукру і солі відповідним чином, пропорційно кількості ікри.

Читайте також: Як вибрати якісну червону ікру в магазині
Читайте також: Як смачно засолити червону риби своїми руками
Читайте також: Як смачно і швидко засолити скумбрію самому

Як засолити червону ікру горбуші

  • Відокремте ікринки від плівковою поверхні мішків-оболонок.
  • Протріть ікринки через сито з відповідним розміром вічок. Ваше завдання – видалити плівки (ястики) без залишку.
  • Стерилізуйте скляні банки, куди будете складати продукт.
  • Викладіть ікру в миску. Акуратно змішайте з сіллю і цукром.
  • Викладіть в банки (вони вже мають бути простерилізовані до цього моменту). Можна додати в кожну баночку трохи рослинного масла.
  • Приберіть в холодильник на 4-5 днів.
  • Після закінчення цього часу делікатес готовий! Можна їсти!
  • З ікрою добре виходять білкові салати, бутерброди, тарталетки і інші закуски.

    Тепер ви знаєте, як правильно засолити червону ікру. Також не забувайте, що делікатес домашнього виробництва має дуже малі терміни зберігання, не більше 4-6 днів.