Ставити на святковий стіл бутерброди з червоною ікрою стало традицією. Та й важко уявити, щоб комусь не подобався цей делікатес. Інша справа, що в магазині ікра стає все дорожче. До того ж, великий ризик придбати підробку. Тому ми пропонуємо вам засолити червону ікру в домашніх умовах.
Якщо вам пощастило купити свіжу червону рибу з ікрою чи ви не довіряєте магазинними продуктами, ця стаття для вас. Розповімо, як засолити червону ікру будинку, своїми руками.
Як смачно засолити червону ікру?
Червону ікру видобувають з кети, горбуші, нерки, чавичі. Найсмачніша з горбуші. І чим свіже, тим краще. Тому не відкладайте справу в довгий ящик, а швидше соліть.
Інгредієнти
- 1 кг несолоної (сирої) червоної ікри;
- 2 столові ложки цукру;
- 3 столові ложки солі.
Якщо у вас ікри більше або менше, варіюйте кількість цукру і солі відповідним чином, пропорційно кількості ікри.
Читайте також: Як вибрати якісну червону ікру в магазині
Читайте також: Як смачно засолити червону риби своїми руками
Читайте також: Як смачно і швидко засолити скумбрію самому
Як засолити червону ікру горбуші
З ікрою добре виходять білкові салати, бутерброди, тарталетки і інші закуски.
Тепер ви знаєте, як правильно засолити червону ікру. Також не забувайте, що делікатес домашнього виробництва має дуже малі терміни зберігання, не більше 4-6 днів.