Як смачно приготувати півня

65

Втомилися від традиційних м’ясних юшок з цибулею і морквою? Відварне м’ясо набридло? Спробуйте зробити півника за новим рецептом! Такого ви ще не пробували: в одній тарілці змішаються смаки і аромати курки, бекону, інжиру, червоного сухого вина і духмяних перців. Готується дуже просто і порівняно недовго, особливо якщо молодий півник, а у вас є мультиварка. Середній час приготування: 1 годину 15 хвилин, але може вийти і швидше.

Для приготування нам знадобиться:

  • невелика тушка півника (якщо у вас велика, збільште кількість інших інгредієнтів на ваш смак);
  • 200 г бекону;
  • 3 – 4 шт. інжиру;
  • жменю родзинок;
  • 2 пляшки червоного сухого вина;
  • 1 луковичка;
  • 2 морквини;
  • олія оливкова, перець чорний, запашний, лавровий лист, сіль за смаком.

Рецепт приготування півня

Обробити тушку на шматочки разом з шкірою і кістками. Наріжте кільцями цибуля, бекон – тонкими смужками. Розжаримо сковороду з товстим дном, обсмажте на ній в невеликій кількості олії цибулю і бекон, додайте шматочки тушки півня і обсмажуйте на помірному вогні до напівготовності (до золотистої скоринки апетитною).

В цей час, поки смажиться м’ясо, наріжте моркву і інжир, порубаєте родзинки і складіть в чашу мультиварки. Додайте лавровий лист і перець горошком. Зверху викладіть вміст сковороди – півня і цибулю з беконом. Повністю залийте інгредієнти вином і поставте тушкуватися на годину.

Якщо мультиварки немає, можна використати звичайну каструлю, правда, час приготування може трохи збільшитися. Подавайте півника гарячим з гарніром. Підійде рис, картопля, тушкована капуста, горохове пюре, а також будь-які овочі. Ідеально для святкового столу!