Спробуйте медові пряники на пару – смачна дієтична випічка «підсолодить» дієту і подарує масу приємних емоцій і вражень. Чудовий привід зібратися за столом всією родиною. Пряний, теплий аромат пряників наповнить весь будинок, і зайвого в талії не додасте, якщо ласувати в міру. 1 – 2 пряника в день цілком можна собі дозволити.
Для приготування нам знадобиться:
- 1 куряче яйце;
- 2 столових ложки борошна (краще рисової, вівсяної, не пшеничного);
- 50 г вершкового масла;
- столова ложка меду;
- ½ Столової ложки цукру (краще коричневого);
- ½ Столової ложки очищених волоських горіхів;
- ½ Чайної ложки соди.
Рецепт приготування пряників на пару в мультиварці
Класичний варіант приготування пряників – в мультиварці. Так вони виходять найбільш дієтичними, але дуже смачними. Але ви також можете зробити пряники в духовці.
Замісіть в глибокій чашці тісто: розбийте яйце, додайте вершкове масло, мед, цукор, перемішайте. Поставте миску на водяну баню. Постійно помішуючи, доведіть масу до однорідності, розбийте грудочки. Потім додайте соду і продовжуйте варити до загустіння. Вогонь повинен бути дуже слабким. Помішувати постійно.
Зніміть посуд з водяної бані, трохи остудіть і всипте борошно. Добре перемішайте. Тісто має бути не дуже густим, але й не рідким (інакше не вийде надати пряникам форму). По мірі необхідності можна додати ще борошна. Коли потрібна консистенція буде досягнута, додайте подрібнений волоський горіх.
Тепер акуратно скачайте кульки мокрими руками і покладіть в чашу мультиварки (попередньо мультиварку розігріти). Дно пароварки застелити пергаментним папером і викласти на неї кульки (можна без папери, якщо тісто досить густе).
Готувати на пару 40 хвилин. Подавайте теплими з молоком, з чаєм або кавою. Можна прикрасити цукровою пудрою, полити медом, домашнім варенням. Прикрасити цукатами, глазур’ю, корицею, свіжими ягодами.