Тірамісу, від якого не повніють

68

Калорійність – всього 118 ккал на 100 гр. Для порівняння, тірамісу, приготований за традиційним рецептом з цукром і бісквітним печивом Савоярді, містить близько 300 ккал – майже в два рази. Для тих, що худнуть забагато. Тому наш вибір – ПП тірамісу з основою з бананів і висівок. БЖУ всього 14/3/10. Рецепт до непристойності простий – духовка не потрібна. За вартістю можна вкластися в 100 – 150 рублів, купивши дві упаковки сиру і один банан. Всі інші інгредієнти зазвичай є в будинку худне.

Щоб приготувати дієтичний тірамісу, нам знадобиться:

Для основи:

  • стиглий банан, 100 г;
  • 1 куряче яйце;
  • розпушувач, 3 г;
  • вівсяні висівки подрібнені, 30 г;
  • молоко нежирне, 30 мл;
  • какао-порошок без цукру і штучних добавок, 10 г;
  • замінник цукру за смаком.

Для крему:

  • м’який сир 1%, 200 м;
  • сир у брикеті 1%, 200г;
  • замінник цукру за смаком.

ПП рецепт тірамісу

Змішайте всі інгредієнти для основи, попередньо підготувавши: банан очистити і розім’яти виделкою, все інше просто всипати в глибоку миску. Перемішати до однорідності. Сформувати акуратний коржик, викласти в силіконову форму і випікати в мікрохвильовій печі протягом 5 хвилин.

Читайте також: Мармелад з яблук: десерт без калорій
Читайте також: Вишневий чізкейк ПП
Читайте також: Вівсяне печиво для тонкої талії

Після закінчення зазначеного часу корж потрібно вийняти і остудити, порізати довільно, в залежності від того, якої форми буде готовий десерт. Тепер робимо крем. Для цього знову потрібно просто змішати всі зазначені інгредієнти. Краще використовувати занурювальний блендер, щоб маса була без грудочок. Замінник цукру, до речі, зручніше брати рідкий або в порошку. Якщо сахзам в таблетках, то попередньо подрібніть.

Тепер формуємо наші тістечка, ПП тірамісу. Укладіть на дно креманки третину отриманого сирного крему, потім – корж і знову крем, решту його частину. Можна зробити десерт тришаровим, можна – п’ятишаровим. Як більше подобається. Зверху посипати тертим шоколадом або порошком-какао. Можна замінити корицею. Тепер на 2 години в холодильник і готово! Можна прибрати і на ніч, буде тільки смачніше.

Якщо в холодильнику, крім окладу десерту, є які-небудь пахнуть продукти – риба, копченості та інш., рекомендуємо вкрити креманку харчовою плівкою. А посипати шоколадом або корицею безпосередньо перед подачею. Можна прикрасити ягідкою або листочком м’яти. Подавати охолодженим з чаєм, кавою, мінеральною водою.