ТОП-5 низьковуглеводних фруктів

23


Зміст

  • Ківі
  • Абрикос
  • Кавун
  • Авокадо
  • Полуниця
  • Не всі фрукти однаково корисні для фігури – є і такі, у яких занадто багато вуглеводів, цукру і калорій, що на дієті не є добре. 5 фруктів зі списку нижче задовольнять потребу організму у клітковині і вітамінах і не додадуть зайвого в талії – у них практично немає вуглеводів. Ці фрукти в помірній кількості можна навіть при дотриманні низкоуглеводной дієти. Зберігайте собі!

    Ківі

    Цей ароматний зелений «мохнатик» містить всього 46 ккал, а вуглеводів на 100 г – всього 9,7. Глікемічний індекс (ГІ) – 50. При цьому в ньому повно корисних речовин – калію, міді, вітаміни C, K, A, бета-каротин, фосфор, магній, натрій, фолієва кислота, цінні харчові ферменти. Добова норма – 2 – 3 штуки в день.

    Користь ківі величезна: ківі зміцнює імунітет, серце і судини, нейтралізує дію нітратів, нормалізує тиск, покращує травлення, знижує рівень холестерину в крові, а також сприяє схудненню.

    Абрикос

    Калорійність абрикоса – всього 44 ккал на 100 г, вуглеводів – 10,1. Глікемічний індекс – 35. Абрикос містить мідь, магній, калій, залізо, вітамін с, бета-каротин, фолієву кислоту, йод, органічні кислоти. Має легку послаблюючу ефектом.

    Абрикос – кращий друг жінок. Він покращує стан шкіри, волосся і нігтів, знижує тиск, прискорює процеси травлення, втамовує спрагу і голод, нормалізує роботу печінки, покращує зір і пам’ять, і навіть надає свіжість подиху – бореться з неприємним запахом з рота.

    Кавун

    Калорійність кавуна – всього 25 ккал, вуглеводів – 5,8. ГІ – 75. Містить вітаміни групи В, аскорбінову кислоту, залізо, цінну клітковину.

    Кавун має виражену сечогінну дію, завдяки чому сприяє м’якому і безпечного очищенню організму, є відмінним засобом при сильних набряках і серйозних захворюваннях нирок. Кавун зміцнює імунітет, відмінно втамовує спрагу і насичує, покращує роботу серця і судин, благотворно впливає на нервову систему.

    Авокадо

    Апетитний і поживний авокадо – це не просто фрукт, а справжній суперфуд, який допомагає худнути. Він калорійний (208 ккал на 100 г) і в ньому багато жиру (до 20 м), ГІ – 10. А вуглеводів – всього 7,5. Містить цінні рослинні жири, харчові волокна. Це неймовірно, але авокадо уповільнює швидкість всмоктування цукру з інших продуктів, що робить цей продукт неймовірно популярним у дієтичному і діабетичному харчуванні.

    Полуниця

    Калорійність полуниці – всього 30 ккал (вуглеводів – 7), ГІ – 25. Полуниця освіжає і втамовує спрагу, містить рекордну кількість вітаміну С, антиоксиданти, кальцій, калій, селен, фолієву кислоту.

    Полуниця підтримує імунітет, нормалізує роботу кишечника, бореться зі зростанням ракових клітин, виводить токсини з м’язової тканини, що сприяє її здоровому розвитку і навіть бореться із захворюваннями зв’язок і суглобів. Якщо ви займаєтеся спортом, ви просто зобов’язані полюбити полуницю! А ще вона така смачна!

    Низьковуглеводні фрукти підтримають здоров’я і додадуть сил для регулярних фізичних навантажень. Всі продукти із списку вгамовують голод і спрагу, вітамінізують і очищають організм. Але все ж буде краще, якщо ви будете їсти фрукти в першій половині дня. Виняток можна зробити тільки для лимонів, грейпфрутів, зрідка ананаса.