Низькокалорійний джем з помідорів черрі

62

Легка і соковита закуска сподобається всій родині. Смак дуже незвичайний. Джем з черрі ідеально підійде в якості соусу або закуски до м’яса, картоплі, макаронів, несолодким запіканок. Ідеально – на підсушений хліб або тост з яйцем пашот або пісної бужениною.

Щоб приготувати варення з помідорів, візьміть:

  • 600 г помідорів чері;
  • 12 столових ложок цукру;
  • 2 лимона;
  • сіль за смаком;
  • 2 штучки сушеного перцю чилі.

Варення з помідорів, рецепт

Підготуйте помідори черрі, вимийте, обсушіть, зніміть шкірку. Щоб легко очистити помідори від шкірки, попередньо зробіть невеликі надрізи і залийте окропом на пару хвилин. Розріжте кожну помідору навпіл. Вичавіть сік з лимона, цедру натріть на дрібній тертці.

Покладіть помідори в каструлю з товстим дном, засипте цукром. Додайте сік і цедру лимона, сіль, чилі. Перемішайте, поставте посуд на вогонь. Варіть протягом 15 хвилин на середньому вогні. Коли джем буде готовий, розкладіть його по банках і закрутіть гвинтовими кришками, остудіть. Зберігайте варення з помідорів черрі в холодильнику. Середній час приготування близько години.