Зміст
Олів’є і шуба скінчилися, а гості на підході? Для вас рецепт супершвидко салату з печінкою тріски, яйцем і твердим сиром. Салат з печінкою тріски класичний готується напрочуд просто і швидко. Кулінарна обробка потрібно тільки курячим яйцям (варіння). Всі інші інгредієнти досить подрібнити і перемішати. Цей салат гідний бути поставленим на святковий стіл і як самостійне блюдо, і як закуска. Його можна намазати на хліб або тост, наповнити тріскової масою тарталетки.
Салат з печінкою тріски рецепт покроково
Для приготування нам знадобляться:
- 1 банку консервованої печінки тріски;
- 2 варених яйця;
- 1 невелика цибулина;
- 70 г нежирного твердого сиру;
- 1 чайна ложка винного оцту;
- 2 столових ложки майонезу;
- чорний перець за смаком.
Спробуйте також: Курячі оладки на перекус
Відкрийте банку консервів, очистіть яйця, підготуйте салатник. Натріть на тертці твердий сир і яйця. Покладіть в салатник. Зверху покладіть подрібнену цибулю. Влийте оцет, залиште на 5 хвилин.
Злийте жир з банки з тріскою, розімніть вміст виделкою. Додайте в салатник до решти інгредієнтів, поперчіть, додайте майонез. Солити не потрібно. Можна додати свіжу зелень. Подавайте салат з печінки тріски в тарталетках або порційно на тарілочках. Прикрасьте свіжою зеленню, оливками.
Маленькі хитрощі, які принесуть велику користь
Дуже смачний салат з печінкою тріски оцінять і домашні, і гості! Готувати його нескладно, головне – вибрати якісні інгредієнти.
Спробуйте також: Вишуканий салат з буряка, яблук і сочевиці
Щоб зменшити калорійність салату, ми рекомендуємо використовувати домашній низькокалорійний майонез. Рецепт можна знайти тут і тут. Якщо все-таки вирішили з магазинним, купуйте до столу справжній майонез з нормальним складом (як вибрати хороший майонез, читайте в цій статті).
Купуйте якісний твердий сир і консерви. Про правильному виборі сиру ми тут написали. Як вибрати печінка тріски в консервах, ми зараз розповімо.
Як вибрати печінка тріски в консервах: 4 ради
Печінка тріски – не той продукт, на купівлю якого можна заощадити. Незалежно від обставин завжди купуйте якісний продукт (за адекватною вартості).
А не помилитися з вибором допоможуть ці поради:
1. Купуйте вищий сорт. Для консервів 1 сорту часто використовують заморожену печінку. Такий продукт буде менш смачним і ніжним.
2. Всі увагу на маркування: знак консерви «Печінка тріски натуральна» — це 010 (видавлено на кришці).
3. Вивчіть склад. Шукайте написи: «виготовлено з свіжої печінки», «виготовлено в море зі свіжої печінки». Також у складі є сіль і спеції, а от жодних добавок і ешок в хорошому продукті бути не повинно. Зверніть увагу на масу печінки без рідкої частини (оптимальні пропорції: 85% печінки і 15% олії).
4. Якісні консерви можна визначити і візуально (правда, тільки після покупки і розкриття баночки). Жир повинен бути прозорим, рідким, однорідного золотисто-жовтого кольору без вкраплень. Печінка в консервах ціла або шматками, колір від кремового до сіруватого.