Дуже смачний салат з печінки тріски за 5 хвилин

73


Зміст

  • Салат з печінкою тріски рецепт покроково
  • Маленькі хитрощі, які принесуть велику користь
  • Як вибрати печінка тріски в консервах: 4 ради
  • Олів’є і шуба скінчилися, а гості на підході? Для вас рецепт супершвидко салату з печінкою тріски, яйцем і твердим сиром. Салат з печінкою тріски класичний готується напрочуд просто і швидко. Кулінарна обробка потрібно тільки курячим яйцям (варіння). Всі інші інгредієнти досить подрібнити і перемішати. Цей салат гідний бути поставленим на святковий стіл і як самостійне блюдо, і як закуска. Його можна намазати на хліб або тост, наповнити тріскової масою тарталетки.

    Салат з печінкою тріски рецепт покроково

    Для приготування нам знадобляться:

    • 1 банку консервованої печінки тріски;
    • 2 варених яйця;
    • 1 невелика цибулина;
    • 70 г нежирного твердого сиру;
    • 1 чайна ложка винного оцту;
    • 2 столових ложки майонезу;
    • чорний перець за смаком.

    Спробуйте також: Курячі оладки на перекус

    Відкрийте банку консервів, очистіть яйця, підготуйте салатник. Натріть на тертці твердий сир і яйця. Покладіть в салатник. Зверху покладіть подрібнену цибулю. Влийте оцет, залиште на 5 хвилин.

    Злийте жир з банки з тріскою, розімніть вміст виделкою. Додайте в салатник до решти інгредієнтів, поперчіть, додайте майонез. Солити не потрібно. Можна додати свіжу зелень. Подавайте салат з печінки тріски в тарталетках або порційно на тарілочках. Прикрасьте свіжою зеленню, оливками.

    Маленькі хитрощі, які принесуть велику користь

    Дуже смачний салат з печінкою тріски оцінять і домашні, і гості! Готувати його нескладно, головне – вибрати якісні інгредієнти.

    Спробуйте також: Вишуканий салат з буряка, яблук і сочевиці

    Щоб зменшити калорійність салату, ми рекомендуємо використовувати домашній низькокалорійний майонез. Рецепт можна знайти тут і тут. Якщо все-таки вирішили з магазинним, купуйте до столу справжній майонез з нормальним складом (як вибрати хороший майонез, читайте в цій статті).

    Купуйте якісний твердий сир і консерви. Про правильному виборі сиру ми тут написали. Як вибрати печінка тріски в консервах, ми зараз розповімо.

    Як вибрати печінка тріски в консервах: 4 ради

    Печінка тріски – не той продукт, на купівлю якого можна заощадити. Незалежно від обставин завжди купуйте якісний продукт (за адекватною вартості).

    А не помилитися з вибором допоможуть ці поради:

    1. Купуйте вищий сорт. Для консервів 1 сорту часто використовують заморожену печінку. Такий продукт буде менш смачним і ніжним.

    2. Всі увагу на маркування: знак консерви «Печінка тріски натуральна» — це 010 (видавлено на кришці).

    3. Вивчіть склад. Шукайте написи: «виготовлено з свіжої печінки», «виготовлено в море зі свіжої печінки». Також у складі є сіль і спеції, а от жодних добавок і ешок в хорошому продукті бути не повинно. Зверніть увагу на масу печінки без рідкої частини (оптимальні пропорції: 85% печінки і 15% олії).

    4. Якісні консерви можна визначити і візуально (правда, тільки після покупки і розкриття баночки). Жир повинен бути прозорим, рідким, однорідного золотисто-жовтого кольору без вкраплень. Печінка в консервах ціла або шматками, колір від кремового до сіруватого.