Втомилися після роботи і не хочете готувати нічого грандіозного? Спробуйте новий салатик за нашим рецептом. Всього 10-15 хвилин і готово, а інгредієнти найпростіші, їх можна купити в будь-якому магазині «біля будинку». Калорійність салату з кабачками всього 104 ккал на 100 грамів. БЖУ – 4/7/3.
Рецепт салату з кабачками і печерицями
Інгредієнти:
- 1 середній кабачок;
- 200 г печериць;
- 150 р помідорів;
- 3 яйця;
- 1 свіжий огірочок;
- невелика морквина;
- мікс листя салату;
- сіль, перець, ароматні трави за смаком;
- копчена паприка, часник сушений, за смаком;
- авокадо, сік лимона і масло рослинне для заправки.
Спосіб приготування
Кабачок і гриби миємо, сушимо, очищаємо. Нарізані солимо, перчимо, додаємо трави і спеції. Обсмажуємо на сухій сковороді до готовності у краплі олії. Паралельно відварюємо круто яйця.
Поки основні інгредієнти варяться / смажаться, готуємо заправку. Подрібнюємо до однорідності чищений стиглий авокадо, додаємо сік лимона, трохи масла, копчену паприку, часник сушений. Перемішуємо.
Ріжемо помідори і варені яйця. Салат рвемо руками або відкриваємо пачку міксу. Він вже готовий до використання, не потрібно навіть мити. Миємо, чистимо і тремо на тертці або дрібно ріжемо огірок і моркву.
Тепер збираємо салат. Всі інгредієнти викладаємо у велику миску, поливаємо заправкою, перемішуємо і відразу їмо. Ідеально м’яса або в якості самостійного блюда. Можна з шматочком цільнозернового хліба або склянкою свіжовичавленого овочевого соку.