Хрустка курка на солі – мінімум жиру!

92


Зміст

  • Курка на солі рецепт
  • Скільки солі на курку і інші тонкощі
  • Яку курочку вибрати для запікання на солі в духовці
  • Спробуйте курку, смажену на солі! Курка цілком на солі виходить соковитою і хрусткою, а жир витоплюється без залишку. Зніміть шкірку і отримаєте майже дієтичне блюдо до новорічного столу!

    Курка на солі рецепт

    Інгредієнти:

    • 1 курка;
    • 3 зубчики часнику;
    • чорний перець мелений;
    • пачка крупної солі.

    Покроковий рецепт курки на солі

  • Випатрану і промиту тушку курки обсушити, обмазати чорним перцем і дрібно нарізаним часником всередині.
  • Розігріти духовку до 180 градусів.
  • Висипати на деко велику сіль і покласти на неї курку спинкою вниз поставити деко в духовку. Ніжки зв’язати фольгою.
  • На кінчики крил і ніжок можна намотати фольгу, щоб не обгоріли і не пересохли.
  • Поливати і перевертати тушку не треба. Коли шкірка зарум’яниться, просто зменшіть вогонь.
  • Якщо сіль буде витікати багато соку, акуратно прибирайте його столовою ложкою.
  • Запікати близько години тушку вагою 2 кг, а кілограмовий курча може бути готовий вже через 35-40 хвилин.
  • Готову курку обітріть паперовим рушником від налиплої солі і подавайте на стіл.
  • Курка на солі не тільки смачна гаряча, але і холодна. Повірте, навіть на другий день вона буде не гірше!

    Скільки солі на курку і інші тонкощі

    Сіль слід висипати на деко, де буде запікатися м’ясо. Товщина шару приблизно в палець.

    Не варто нагрівати духовку понад 200 градусів, щоб не лопнула шкірка. Щоб перевірити готовність тушки, проткніть зубочисткою стегно. Повинен піти прозорий чистий сік.

    Цей рецепт примітний чистотою смаку – нічого крім солі і дрібки перцю ми не додаємо. Рецепт курки цілком на солі використовується з часів СРСР, коли збалансованості раціону приділяли виняткову увагу. Без шкіри курку можна навіть дітям.

    До речі, сіль можна використовувати кілька разів. За вартістю курка на солі також вийде дешевше, ніж фарширована або запечена в спеціях і ароматних травах в рукаві.

    Яку курочку вибрати для запікання на солі в духовці

    Віддавайте перевагу охолодженої або фермерської продукції. Заморожена курочка підійде менше.

    Тушка повинна бути в міру жирної, з цілою шкіркою без порізів і пошкоджень. Шкіра повинна бути пружною. Пахнути курочка повинна свіжим м’ясом, якщо відчули душок, ні в якому разі не беріть. Свіжість м’яса тут винятково важлива, адже курка, запечена на солі, готується без маринаду і спецій.