Деруни з гарбуза – що може бути краще теплим осіннім днем? Зберіть за столом всю сім’ю, приготувавши це дивовижна страва, рецепт якого підказаний самою природою. Багато люблять традиційні деруни з картоплі, а от наскільки соковиті і смачні деруни з гарбуза, впевнені, знає не кожен. Цей простий і швидкий рецепт для вас!
Деруни з гарбуза рецепт
Для приготування цієї страви нам знадобиться:
- 500 г гарбуза в очищеному вигляді;
- 2 середніх цибулинки;
- 2 зубчики часнику;
- 2 курячих яйця;
- + 1 жовток;
- 5 столових ложок цільнозерновий борошна;
- гість дрібно посіченою зелені, краще кінзи;
- сіль і перець за смаком.
Готувати – простіше нікуди. Подрібніть гарбуз – натріть на крупній тертці або пропустити через блендер. Подрібніть цибулю пропустіть через прес часник. Перемішайте всі інгредієнти в глибокій мисці до однорідної маси. Випікайте на антипригарній сковороді на краплі олії з двох сторін, можна під кришкою.
Подавайте смачні деруни з гарбуза з натуральним йогуртом, сметаною, молоком, можна і з чаєм. Рекомендується їсти теплими або навіть гарячими. Після приготування (перед подачею) можна промокнути паперовими рушниками, щоб прибрати зайве масло.