Просто і смачно: курячі оладки для корисного перекусу

58

Коли потрібно перекусити швидко, смачно і без шкоди для фігури, виручають оладки за оригінальним рецептом. Робити їх просто, а виходить багато – вистачить на всю родину. Знадобиться кілька курячих грудок, яйця і спеції. Ці продукти завжди знайдуться у будь-якої господині. Калорійність оладок – близько 150 ккал на 100 грамів, якщо смажити. Оладки можна також робити на пару або випікати в духовці. Але найсмачніше – обсмажені до рум’яної скоринки на краплі олії. БЖУ готового страви – 30/5/4 (орієнтовно).

Оладки з курячої грудки можна подавати з овочами або пюре, наприклад, для дитини, а також використовувати для приготування ПП-бургерів, бутербродів і сендвічів. Спеції і ароматні трави додавайте будь-які, які любите. Імпровізувати можна! Головне – не засмажувати і сильно не солити.

Курячі оладки рецепт

Щоб приготувати оладки з курячого філе, нам знадобиться:

  • 4 штучки філе курячих грудки без шкіри;
  • 100 мл вершків, сметани або йогурту;
  • 3 столових ложки борошна;
  • 1 яйце;
  • сушений часник, сіль, спеції за смаком.

Курячі грудки моєму, сушимо, знімаємо шкіру, плівки, зайвий жирок. Нарізаємо дрібними кубиками, використовуючи ніж, або подрібнюємо у блендері. Курячі оладки січені виходять більш соковитими, тому краще перший варіант. Але перемолоти швидше. А ось покупної фарш радимо використовувати в крайніх випадках, коли часу зовсім не залишається.

Спробуйте також: салат Смачний білковий для схуднення
Спробуйте також: Італійський суп для схуднення

У приготовлений фарш розбиваємо яйце, додаємо вершки (або ваш варіант), спеції та сіль, зелень. Добре вимішуємо до однорідності. Потім додаємо борошно (орієнтуємося по консистенції). Робимо Фарш не надто рідким – різко звалюватися з ложки однією суцільною масою він не повинен.

Смажимо курячі оладки на добре розігрітій сковороді на краплі рослинного масла. Один оладок – одна столова ложка фаршу. Смажимо з двох сторін по 2 – 3 хвилини. Перевіряйте готовність зубочисткою або розріжте. Головне – не пересушити. Тому пробуйте!

Подавати можна як самостійне блюдо, на бутербродах. Можна їсти і холодними, і теплими, і зовсім холодними. Розігріті курячі оладки вже не такі смачні. Тому розраховуйте кількість приготованих котлеток заздалегідь.