Зміст
Основний принцип японської дієти – активізувати метаболізм і жиросжигающие процеси в організмі, завдяки повній відмові від солі і вживання високобілкових продуктів. Існують різні варіанти японської дієти: 7, 13 і 14 днів. У даній статті розглядається 14-ти денна дієта, яка вважається класичною.
Японська дієта оригінальний варіант
Оригінальна японська дієта наказує:
- слід випивати 2 л води щодня;
- сувора послідовність прийомів їжі, чітко розписана по днях;
- суворе обмеження списку продуктів;
- повна відмова від алкоголю;
- повна відмова від цукру і солі;
- обов’язкова підготовка до дієти.
Класична японська дієта на 14 насправді триває 21 день: підготовча тиждень (7 днів), безпосередньо дієта (14 днів). Після йде вихід з дієти, що займає до чотирьох тижнів. Складність окупається прекрасним результатом, що дозволяє втратити до 15 кг за цей час. Але застосовувати її частіше, ніж 2 – 3 рази на рік протипоказано, так як жорсткі обмеження в продуктах не дозволяють організму повноцінно отримувати корисні речовини.
Підготовка до дієти
За тиждень до початку слід увійти в режим і виконувати прості правила:
- перестати їсти шкідливі продукти, особливо фаст-фуд;
- знизити кількість споживаних хлібобулочних і кондитерських виробів;
- відмовитися від жирного;
- знизити на чверть об’єм їжі на тарілці;
- вранці перед сніданком випивати стакан води;
- вечеря повинна бути не пізніше, ніж за три години до сну.
Також обов’язкова умова – випивати 1,5 л на добу чистої негазованої води.
Японська дієта: меню, дозволені продукти
Японська дієта передбачає, що прийоми їжі обов’язково відповідають суворим списку продуктів. У цей список входять відварені яйця, риба (хек і мінтай), м’ясо (яловичина або куряча грудка) у відварному вигляді, такі овочі, як капуста, кабачок і моркву. Також у списку продуктів є томатний сік, кефір, рослинне масло, яке можна додавати в їжу не більше ніж 1 чайну ложку. Замість кабачка можна використовувати моркву, гарбуз, буряк або пастернак, які слід гасити. Кава замінити зеленим чаєм. Овочі допускається не варити, а запікати в духовці у фользі, додаючи чайну ложку будь-якого рослинного масла. Рибу їдять, попередньо відваривши, яйця можна їсти сирими. Між їжею можна пити чай.
Читайте також: Ситна дієта Кіма Протасова
Читайте також: Легендарна білкова дієта Дюкана
Читайте також: Безвуглеводна дієта БЕЗ підрахунку калорій: їж досхочу!
Вихід з дієти
До виходу з дієти потрібно підійти відповідально, розписавши заздалегідь по днях раціон на найближчі 7 днів і далі. Ідеально, якщо вихід триватиме в два рази довше самої дієти. Починати потрібно з збільшення порцій вже існуючих продуктів, а лише потім вводити нові, поступово в малих кількостях. Далі можна додати крупи на сніданок, у вигляді каш, а також омлет. У цей період обов’язково вживання кисломолочних продуктів.
Японська дієта результати, рекомендації та протипоказання
До достоїнств дієти можна віднести результативність, збільшення метаболізму і те, що при схудненні не знижується м’язова маса. Недоліками є те, що харчування в цей час не збалансоване і веде до втрати вітамінів і потрібних організму речовин. Їх слід приймати окремо.
З-за тривалості і обмежень дана дієта складна також з психологічних причин. Якщо вам важко, але дуже хочеться спробувати, ваш варіант – японська дієта на 7 днів. Вона менша за тривалістю, тому легше переноситься.
Японська дієта дає по-справжньому вражаючі результати – до 15 кг, включаючи період підготовки і виходу, але вважається однією з найбільш суворих і категорично заборонено вагітним і годуючим матерям, дітям, підліткам, літнім людям, а також при наявності різних захворювань, гострих і хронічних, пухлинах, хворобах крові.
Важливо: якщо ви на дієті відчули себе погано, негайно поверніться до звичного раціону, але намагайтеся обмежуватися легкою їжею. Різкий перехід від «японської» раціону до смаженого, солоного і копченого шкідливий і може бути досить болючим. При наявності яких-небудь складнощів зі здоров’ям, будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем.