Соковитий салат з кавуна

59

Любите експериментувати з продуктами на кухні? Спробуйте ось такий кавуновий салат, який, сподіваємося, сподобається і дорослим, і дітворі. Але його інгредієнти в основному можна знайти тільки в літній сезон. Для його приготування знадобляться:
– стиглий кавун середнього розміру;
– 3-5 ст. л. сиру фета;
– жменю горіхів пекан(100г);
– невеликий свіжий огірок;
– пів чайної ложки сушеного сумаха;
– 1/2 лимона;
– 3-4 ст. л. оливкової олії.

Салат з кавуном і фетою рецепт

Кавун розрізати від центру плода на 6-8 частин у вигляді «човників». Зрізати м’якоть від шкірки (уздовж кірки) разом з насінням. Порізати її на невеликі часточки. Горіхи пекан очистити від шкірки, смажити на сухій сковороді, присипавши невеликий дрібкою солі, близько 2-3 хвилин. Потовкти на невеликі частинки в ступці. Пекан можна замінити ядрами волоських горіхів. Огірок очистити від шкірки, обрізати насінну частину (вона надалі не буде потрібно). Нарізати на невеликі кубики.

Кавунові часточки і кубики з огірків з’єднати в салатниці, трохи присолив складу. Сир фета розкришити руками поверх салату. Приправити дрібкою сушеної приправи сумаха (можна замінити потовченої сушеної лимонної кіркою). Кілька гілочок м’яти перцевої порізати ножем і перекласти в салатницю до решти інгредієнтів. Полити зверху невеликою кількістю оливкової олії.

Лимон трохи придавити руками до обробній дошці і покатати, щоб можна було легше з нього вичавити сік. Розрізати на дві половинки, віджати сік з однієї половинки поверх салату. Все з максимальною обережністю перемішати і можна подавати до столу. Салат з кавуном і фетою готовий! Приємного апетиту і насолоди!

Готувати кавуновий салат краще в «сезон», коли стиглі та соковиті кавуни ще доступні і продаються скрізь. Як вибрати солодкий і соковитий кавун, читайте в цій статті.