Брокколі – джерело корисності. Немає другого такого овочу, який містив би стільки амінокислот, омега-кислот, ліпідів, аскорбінової і фолієвої кислоти, каротину, кальцію, калію, фосфору, заліза і інших вітамінів і мінералів одночасно. Брокколі – рекордсмен за вмістом цінного низькокалорійного білка. Саме тому продукт так полюбився спортсменам. У брокколі більше білка, ніж в кролятині, яйцях, яловичині.
Цей вид капусти особливо цінний для жінок – регулярне вживання брокколі допоможе попередити старіння, зберігаючи молодість тканин, а хлорофіл в поєднанні з каротином необхідний для нейтралізації вільних радикалів і зміцнення клітинних мембран. Не забуваємо і про харчові волокна – вони змусять кишечник працювати, як годинник, щоб ви могли насолоджуватися легкістю кожен день.
Брокколі на пару набридли? Спробуйте приготувати ці чудові котлетки / фрикадельки. Форму можна надати будь-яку.
Спробуйте також: Фрикадельки з цукіні по-італійськи
Рецепт смачних котлеток з брокколі
Нам буде потрібно:
- 200 г броколі;
- 1 морквина;
- 1 цибулина;
- 2 столових ложки борошна (краще цільнозерновий);
- 2 столові ложки тертого сиру;
- 1 яйце;
- сіль, спеції за смаком.
Броколі розібрати на суцвіття, промити і варити в підсоленому окропі протягом 10 хвилин. Потім злегка остиглі овочі подрібнити. Натерти на тертці очищену моркву. Подрібнити цибулю. З’єднати цибулю і моркву з брокколі в глибокій мисці. Додати тертий сир (наприклад, пармезан), сіль, спеції, сире яйце, перемішати. Додати борошно і знову перемішати.
Спробуйте також: Кольорова капуста в духовці за рецептом Джеймі Олівера
Залишається сформувати акуратні котлетки. Краще робити це мокрими руками, щоб не прилипали. Тепер приготування – котлети з брокколі можна обсмажити (так смачніше) або приготувати на пару (так корисніше). Вибирайте будь-який прийнятний для вас спосіб, але, якщо ви на дієті, радимо все-таки другий варіант.
Якщо вирішили смажити, обов’язково промокніть паперовим рушником перед подачею, щоб прибрати зайве масло. Також можна запекти фрикадельки з брокколі в духовці. Виглядає дуже оригінально!
Подавайте котлети з брокколі гарячими або злегка теплими зі сметанним соусом, свіжою зеленню, склянкою овочевого соку і шматочком житнього хліба. Можна з курячою грудкою або м’ясом.