Пізня вечеря: 3 страви з калорійністю менше 100 ккал

95


Зміст

  • Що з’їсти на ніч?
  • Пізня вечеря при схудненні – тушкована куряча грудка в соєвому соусі
  • Що можна з’їсти на ніч – котлети з курячої грудки з грибами
  • Класичне поєднання для вечері – куряча грудка з брокколі
  • Робочий графік не дозволяє достатньо їсти вдень? Увечері немає сил приборкати апетит? І не потрібно. Не відмовляйте собі в задоволенні перекусити легкими і корисними стравами незадовго до сну. Головне – не пізніше, ніж за 2 години.

    Що з’їсти на ніч?

    Зовсім на ніч, звичайно, краще не наїдатися, але за пару годин до сну можна повечеряти свіжими або тушкованими овочами, відварною м’ясом, морепродуктами або пісним м’ясом на пару, можна випити нежирного молока або кефіру. Для тих, хто шукає різноманітності, ми приготували 3 кращих рецепта пізнього ПП-вечері.

    Пізня вечеря при схудненні – тушкована куряча грудка в соєвому соусі

    Калорійність на 100 г – 75 ккал, БЖУ – 12/0,6/4,9. Інгредієнти: 900 г курячого філе, 300 г моркви і ріпчастої цибулі, 300 г солодкого болгарського перцю, 50 мл соєвого соусу.

    Як приготувати?

    Куряче філе вимити, обсушити, нарізати невеликими шматочками. Поставити на вогонь антипригарну сковороду, покладіть в неї курку, залити водою і тушкувати до напівготовності на середньому вогні. Потім очистити і натерти моркву, тонко нарізати цибулю і перець. Додати овочі до м’яса і перемішати. Накрити сковороду кришкою і готувати ще 40 хвилин. Якщо вода випарується, долийте, м’ясо не повинно горіти, і тоді воно вийде як варене. Коли всі овочі стануть м’якими, додати соєвий соус і готувати ще хвилин 15. Знімайте з вогню і насолоджуйтесь, але така вечеря має бути не пізніше, ніж за 2 години до сну.

    Що можна з’їсти на ніч – котлети з курячої грудки з грибами

    Калорійність на 100 г – 99 ккал, БЖУ – 21/1,75/0,56. Інгредієнти: 500 г філе курячої грудинки, 100 г грибів, краще печериць, сіль, спеції, трави за смаком.

    Як приготувати?

    Теж дуже простий рецепт ПП-вечері. Подрібніть вимиті гриби і куряче філе в блендері, додайте улюблені спеції і сіль (чим менше солі, тим краще). Сформуйте невеликі котлетки і відправте на сковороду, попередньо розігріту. Додайте водички. Тушкуйте з кожного боку по 5 – 7 хвилин під кришкою (чим менше котлетки, тим швидше вони приготуються). Небагато можна з’їсти на ніч – не видужаєте.

    Класичне поєднання для вечері – куряча грудка з брокколі

    Калорійність на 100 г – 73 ккал, БЖУ – 9/3/4. Інгредієнти: 200 г відвареного філе курячої грудинки, 300 г броколі, 1 морквина, 1 курячий жовток, столову ложку оливкової олії, чайна ложка соку лимона, сіль, трави за смаком.

    Як приготувати?

    Нарізати брокколі і моркву невеликими шматочками і згасити на сковороді або приготувати в пароварці. М’ясо (попередньо відварене) розділити на смужки і додати до овочів, збризнути лимонним соком, додати оливкової масло. Перемішати, прикрасити тертим вареним яєчним жовтком (можна без нього).

    • Спробуйте також: Божественний салат Баклажановий рай
    • Спробуйте також: Літній салат з креветками і сьомгою
    • Спробуйте також: Легкі кабачкові оладки на кефірі
    • Спробуйте також: Курячий торт для тонкої талії

    Ми запропонували варіанти, що з’їсти на ніч без шкоди, тільки не захоплюйтеся – одну невелику порцію, 150 – 200 грамів. І бажано без усього – ні чаєм, ні кефіром не запивайте. Перехопити пару парових котлеток і через 3 години лягайте спати.