хочете приготувати низькокалорійне, але смачне перша страва? пропонуємо зварити апетитний і ситний борщ без м’яса. Ділимося простим покроковим рецептом.
Рецепт борщу без м’яса
Перед тим як приготувати борщ, підготуйте інгредієнти. Для страви вам буде потрібно:
- 400 г квасолі;
- 1,5 л бульйону на овочах;
- по 2 буряка і картоплини;
- морква, цибулина;
- 4 зубчики часнику;
- пучок зелені;
- 2 ст. Л. Томатного соусу;
- свіжовичавлений сік лимона;
- 1 ст. Л. Цукру;
- лавровий лист;
- сіль і спеції за смаком.
Перед тим як зварити борщ, рекомендуємо відварити або запекти буряк.
Також з вечора потрібно замочити в холодній воді квасолю, а вранці зварити.
читайте також: борщова заправка на зиму з буряком
Як приготувати смачний борщ з квасолею
Розповідаємо, як приготувати смачний борщ:
- чистимо підготовлений буряк і трьом на крупній тертці, скроплюємо лимонним соком;
- нарізаємо цибулю і моркву, обсмажуємо їх на сковороді;
- розводимо томатний соус з трьома ложками води і додаємо до цибулі і моркви, тушкуємо овочі близько 5 хвилин;
- кип’ятимо бульйон, ріжемо і додаємо в нього картоплю, варимо протягом 10 хвилин;
- подрібнюємо в блендері часник, зелень, цукор і сіль;
- додаємо в бульйон квасолю, тушковані овочі в томатному соусі і буряк;
- всипаємо часник із зеленню і спеціями;
- варимо 10 хвилин;
- вимикаємо плиту і залишаємо борщ настоюватися близько 15 хвилин.
Після того як блюдо настоялося, його можна розливати по тарілках і подавати до столу.
Цей рецепт борщу приємно здивує вас смаком. Незважаючи на те що в цьому першому блюді немає м’яса, воно виходить дуже ситним.
А за яким рецептом готуєте борщ ви?
читайте також: як приготувати борщ з грибами