Борщ без м’яса: рецепт з квасолею

14

хочете приготувати низькокалорійне, але смачне перша страва? пропонуємо зварити апетитний і ситний борщ без м’яса. Ділимося простим покроковим рецептом.

Рецепт борщу без м’яса

Перед тим як приготувати борщ, підготуйте інгредієнти. Для страви вам буде потрібно:

  • 400 г квасолі;
  • 1,5 л бульйону на овочах;
  • по 2 буряка і картоплини;
  • морква, цибулина;
  • 4 зубчики часнику;

  • пучок зелені;
  • 2 ст. Л. Томатного соусу;
  • свіжовичавлений сік лимона;
  • 1 ст. Л. Цукру;
  • лавровий лист;
  • сіль і спеції за смаком.

Перед тим як зварити борщ, рекомендуємо відварити або запекти буряк.

Також з вечора потрібно замочити в холодній воді квасолю, а вранці зварити.

читайте також: борщова заправка на зиму з буряком

Як приготувати смачний борщ з квасолею

Розповідаємо, як приготувати смачний борщ:

  • чистимо підготовлений буряк і трьом на крупній тертці, скроплюємо лимонним соком;
  • нарізаємо цибулю і моркву, обсмажуємо їх на сковороді;
  • розводимо томатний соус з трьома ложками води і додаємо до цибулі і моркви, тушкуємо овочі близько 5 хвилин;

  • кип’ятимо бульйон, ріжемо і додаємо в нього картоплю, варимо протягом 10 хвилин;
  • подрібнюємо в блендері часник, зелень, цукор і сіль;
  • додаємо в бульйон квасолю, тушковані овочі в томатному соусі і буряк;
  • всипаємо часник із зеленню і спеціями;
  • варимо 10 хвилин;
  • вимикаємо плиту і залишаємо борщ настоюватися близько 15 хвилин.

Після того як блюдо настоялося, його можна розливати по тарілках і подавати до столу.

Цей рецепт борщу приємно здивує вас смаком. Незважаючи на те що в цьому першому блюді немає м’яса, воно виходить дуже ситним.

А за яким рецептом готуєте борщ ви?

читайте також: як приготувати борщ з грибами