Традиційний англійський сніданок

70

Сніданок – перший і головний прийом їжі. Не полінуйтеся встати раніше, щоб приготувати собі цю красу – традиційну англійську яєчню з ковбасками і беконом. Відразу скажемо, цей варіант сніданку не зовсім дієтичний, але в кінці ми дамо кілька порад, як знизити калорійність цієї страви. Іноді побалувати себе можна, особливо, якщо доведеться довгий день, але не забувайте про вівсянку!

Щоб приготувати сніданок по-англійськи, нам знадобиться:

Для основної страви:

  • 2 курячих яйця;
  • 2 мисливські ковбаски;
  • 2 – 3 тонких шматочка бекону;
  • томати, 40 г;
  • червона квасоля консервована, 60 г;
  • невеликий пучок шпинату;
  • рослинна олія, сіль, спеції за смаком.

Для картопляного хашу (соус до основної страви):

  • картопля 800 г;
  • курячий бульйон, 300 мл;
  • вершки-300 мл;
  • біле сухе вино, 50 мл;
  • цибуля ріпчаста 200 г;
  • рослинна олія, сіль, спеції.

Англійський сніданок: рецепт

Почнемо з картопляного хашу. Подрібніть цибулю і обсмажте в глибокій антипригарній сковороді з товстим дном на крапельки масла. Коли цибуля підрум’яниться, додайте до нього порізаний невеликими скибочками картоплю, перемішайте. Потім влийте вино і бульйон, тушкуйте 10 хвилин. Коли зайва рідина випарується, влийте вершки, перемішайте і тушкуйте до готовності (поки картопля не розм’якшиться).

На іншій сковороді на краплі олії підсмажте два яйця звичним для вас способом. Також підсмажте до золотистого кольору ковбаски, бекон, томати.

Коли всі приготування закінчені, можна приступати до основної страви і сервіруванні.

Візьміть велику круглу тарілку, неглибокий. На середину тарілки поставте невеликий салатник з червоною квасолею, по колу укладіть залишилися інгредієнти: смажені яйця, бекон, ковбаски, томати, викладіть картопляний хаш, прикрасьте свіжим шпинатом. Ідеально подавати з чашкою ароматної кави або міцного чаю, можна зі свіжовичавленим соком і шматочком житнього хліба, грінками або тостом.

А зробити традиційний англійський сніданок менш калорійним і жирним дуже просто – мисливські ковбаски замініть домашніми (рецепт можна знайти в цій статті), а без бекону можна і зовсім обійтися. При приготуванні хашу використовуйте вершки з найменшим відсотком жирності. І, звичайно, повторимося: не захоплюйтеся. Снідайте так не частіше двох разів на тиждень.