Банановий джем – 70 ккал на 100 грамів

58

Хочете рецепт домашньої смакоти, від якого не повніють? Ми підготували його для вас. Все дуже просто, а інгредієнти доступні і недорогі. БЖУ– 0,62/0,15/17. Зберігається домашній банановий джем до 10 днів. Щоб приготувати цей дивовижний ароматний десерт, нам знадобиться:

  • 3 стиглих банана;
  • 1 банку консервованих ананасів;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • замінник цукру за смаком (краще брати натуральні підсолоджувачі, можна мед, але буде калорійніше).

Рецепт бананового варення в домашніх умовах

Очистіть банани від шкірки, поріжте шматочками і покладіть в миску. Додайте туди ж подрібнені консервовані ананаси, підсолоджувач, лимонний сік, перемішайте, вилийте сироп з банки з ананасами. Ще раз перемішайте і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння. Варіть на повільному вогні, часто помішуючи, щоб не пригоріло.

Коли все звариться, подрібніть блендером до однорідного стану, в пюре. Готовий джем, ще гарячий, розкладіть по банках. Вони повинні бути добре вимитими і простерилизованными. Закрутіть гвинтовими або металевими кришками. Зберігати джем в холодильнику до 10 днів. А їсти можна відразу ж!

Ідеально з хлібом – на бутерброд, в випічку або просто з чаєм. Вживати остившім. Банановий джем з ананасами відрізняється ніжним смаком і яскравим ароматом, він значно відрізняється від звичного нам полуничного або смородинового варення. Спробуйте!