Низькокалорійний супчик Ботвинья: 60 ккал на 100 г

21

Втомилися від майонезних салатів? Хочеться чогось свіжого, легені? Спробуйте холодний низькокалорійний супчик за старовинним рецептом. Ботвинья класична готується просто і містить зовсім небагато калорій, близько 60 ккал на 100 грамів. А от вітамінів в ній достатньо!

Ботвинья робиться з овочів і відвареної риби (судака, морського окуня, тріски) та залити квасом. Краще домашнім (рецепт можна знайти в цій статті).

Ботвинья: рецепт з білою рибою

Інгредієнти:

  • 200 г білої риби;
  • 600 мл хлібного квасу;
  • 150 г шпинату або щавлю;
  • 40 г зеленої цибулі;
  • 2 свіжих огірка;
  • 1 корінь хрону;
  • ½ Лимона;
  • 1 чайна ложка цукру (можна покласти підсолоджувач);
  • 1/4 чайної ложки солі;
  • свіжа зелень за смаком для прикраси і аромату.

Спосіб приготування

  • Відваріть і остудіть рибу. Особливо смачною і соковитою виходить відварна риба, оброблена шматками. Але можна взяти і філе. В цьому випадку слід нарізати філе порційно, а на шкірі зробити невеликі поперечні розрізи, щоб риба не деформувалася. Варять шматочки філе і в невеликій кількості води (рідина повинна злегка покривати рибу).
  • При варінні морської риби можна додати у воду лавровий лист, спеції, зелень, коріння. Риба вийде смачніше і не розвалиться, якщо влити в каструлю трохи соку лимона, оцту або білого вина.

    Спробуйте також: Дуже смачний салат з печінки тріски за 5 хвилин

    Судака і окуня досить варити 15 хвилин. Тріску – не більше 20 хвилин. Не переварюйте, інакше смакові якості і зовнішній вигляд риби погіршаться. Якщо сумніваєтеся, що риба готова, спробуйте відокремити від тушки плавець. У звареної повністю риби він добре відходить.

  • Припустіть окремо щавель або шпинат, протріть і змішайте в глибокій посуді. Додайте сіль, цукор, розведіть квасом і перемішайте.
  • Огірки наріжте тонкою соломкою. Хрін і цедру лимона натріть на тертці. Подрібніть зелений лук та іншу зелень. Додайте в миску з квасом і шпинатом трохи лимонного соку. Суп ботвинья готовий до подачі!
  • Подавайте ботвинью так: налийте в тарілку зелену суміш, а зверху покладіть шматочок риби, прикрасьте зеленню, додайте пару шматочків льоду. Подавайте зі сметаною, зеленою цибулею, житнім хлібом. Дуже смачно, незвично і неймовірно освіжає!

    Спробуйте також: Салат з сирої гарбуза для стрункості і здоров’я