Втомилися від майонезних салатів? Хочеться чогось свіжого, легені? Спробуйте холодний низькокалорійний супчик за старовинним рецептом. Ботвинья класична готується просто і містить зовсім небагато калорій, близько 60 ккал на 100 грамів. А от вітамінів в ній достатньо!
Ботвинья робиться з овочів і відвареної риби (судака, морського окуня, тріски) та залити квасом. Краще домашнім (рецепт можна знайти в цій статті).
Ботвинья: рецепт з білою рибою
Інгредієнти:
- 200 г білої риби;
- 600 мл хлібного квасу;
- 150 г шпинату або щавлю;
- 40 г зеленої цибулі;
- 2 свіжих огірка;
- 1 корінь хрону;
- ½ Лимона;
- 1 чайна ложка цукру (можна покласти підсолоджувач);
- 1/4 чайної ложки солі;
- свіжа зелень за смаком для прикраси і аромату.
Спосіб приготування
При варінні морської риби можна додати у воду лавровий лист, спеції, зелень, коріння. Риба вийде смачніше і не розвалиться, якщо влити в каструлю трохи соку лимона, оцту або білого вина.
Спробуйте також: Дуже смачний салат з печінки тріски за 5 хвилин
Судака і окуня досить варити 15 хвилин. Тріску – не більше 20 хвилин. Не переварюйте, інакше смакові якості і зовнішній вигляд риби погіршаться. Якщо сумніваєтеся, що риба готова, спробуйте відокремити від тушки плавець. У звареної повністю риби він добре відходить.
Подавайте ботвинью так: налийте в тарілку зелену суміш, а зверху покладіть шматочок риби, прикрасьте зеленню, додайте пару шматочків льоду. Подавайте зі сметаною, зеленою цибулею, житнім хлібом. Дуже смачно, незвично і неймовірно освіжає!
Спробуйте також: Салат з сирої гарбуза для стрункості і здоров’я