Вважаєте, що корисне не може бути смачною? Тоді цей рецепт салату з креветками, сьомгою і авокадо для вас. У цієї страви неймовірно яскравий і м’який смак морепродуктів і сонячного лимона. Ідеально на обід! Для приготування нам знадобиться:
- 70 грамів королівських креветок;
- 50 грамів малосольною сьомги;
- половинка авокадо;
- маленька цибулинка;
- чайна ложка гірчиці;
- 3 столові ложки натурального йогурту;
- сік лимона, 1 чайна ложечка;
- спеції за смаком.
Салат з креветками та авокадо рецепт
Відварити креветки, остудити, очистити, покласти в блюдо. Авокадо вимити, очистити від шкірки, нарізати кубиками, полити лимонним соком, щоб скибочки не темніли. Тонкими смужками нарізати сьомгу. Цибулю дрібно покришити.
Змішати всі інгредієнти в глибокий салатник, заправити. Щоб зробити заправку, перемішайте гірчицю, лимонний сік, натуральний йогурт, додати улюблені спеції. Не соліть! Можна використовувати і інший варіант заправки, наприклад, домашній ПП-майонез (рецепт тут).
Варіанти подачі
Перед подачею можна прикрасити свіжими листям салату – покласти зелень на дно тарілки, а зверху порцію основного блюда. Також можна подати у половинках авокадо (як на фото).
Їсти краще в першій половині дня, в обід або вранці – ввечері солоне не бажано. Навіть малосольна рибка, з’їдена перед сном, затримає воду.
Корисні рецепти для схуднення і очищення організму:
- Смузі із сирого буряка і кефіру
- Кефір зі спеціями перед сном
- Коктейль з чорносливом
- Зелений кефір для схуднення