10 нескладних новорічних страв з доступних інгредієнтів, які можна приготувати в останній момент

18

інгредієнти:

  • 5 смужок бекону

  • ½ качана салату айсберг або латук

  • 1 червона цибулина

  • 1 стиглий авокадо

  • 10 помідорів чері

для заправки:

  • 2 ст. Л. Грецького йогурту

  • 2 ч. Л. Гірчиці в зернах

  • 1 ч. Л. Лимонного соку

  • 1 ч. Л. Меду

  • Прованські трави

  • Сіль і перець за смаком

як приготувати:

  1. Салат наріжте на 10 великих шматків. Так само поступите з цибулиною. Авокадо очистіть і наріжте на досить великі квадрати.

  2. Обсмажте бекон на сковороді до появи рум’яної хрусткої скоринки. Наріжте смужки на кілька частин.

  3. Підготуйте дерев’яні шпажки. Насадіть на кожну з них нарізані латук, цибулю, авокадо, помідори черрі і по кілька шматків бекону.

  4. Приготуйте соус. Для цього змішайте в одній мисці грецький йогурт, гірчицю в зернах, лимонний сік, мед, прованські трави. Посоліть і поперчіть, а потім ретельно перемішайте.

  5. Перед подачею шашлички викладіть на красиве блюдо і полийте їх соусом.

Биточки з курячого філе з беконом

інгредієнти:

  • 2 курячих філе

  • 10 смужок бекону

  • 5 ст. Л. Коричневого цукру

  • 1 ½ ч. Л. Меленої солодкої паприки

  • 2 ст. Л. Оливкової олії

  • 2 ч. Л. Лимонного соку

  • Свіжа петрушка для подачі

  • Сіль і перець за смаком

як приготувати:

  1. Куряче філе наріжте на невеликі смужки. Посоліть і поперчіть, додайте мелену паприку, оливкову олію і лимонний сік. Залиште на 5-10 хвилин, щоб птах встигла трохи промаринуватися.

  2. В цей час займіться беконом. Розріжте кожну смужку навпіл. Коричневий цукор висипте на обробну дошку і розподіліть його рівномірно тонким шаром по поверхні.

  3. Кожен шматок замаринованого і нарізаного філе обмотайте беконом, а потім обваляйте в коричневому цукрі.

  4. Перекладіть биточки на деко, вистелене харчовою фольгою. Запікайте в духовці протягом 40 хвилин при температурі 180 градусів. При подачі посипте мелконарезанной петрушкою або будь-який інший зеленню.

Міні-піци з печериць

інгредієнти:

  • 15 печериць з великими капелюшками

  • 1 банку соусу для піци (можна замінити звичайним томатним)

  • 150 г натертої на крупній тертці моцарели для піци (можна замінити будь-яким напівтверді сиром за смаком)

  • 100 г ковбаси пепероні або салямі

  • Сушений базилік

  • Сіль і перець за смаком

як приготувати:

  1. Печериці ретельно вимийте, видаліть ніжки. Поки капелюшки грибів обсихають, розігрійте духовку до 200 градусів і підготуйте форму, в якій будете запікати закуску.

  2. Капелюшок кожного печериці наповніть соусом для піци, щедро посипте тертим сиром. Викладіть ковбасу і посипте базиліком.

  3. Випікайте в духовці протягом 15-20 хвилин або до тих пір, поки сир не розплавиться повністю.

інгредієнти:

  • 6 великих картоплин

  • 250 г помідорів чері

  • 2-3 ст. Л. Оливкової олії

  • Сушені прованські трави

  • 200 г рікотти (можна замінити будь-яким сирним сиром)

  • Сіль і перець за смаком

як приготувати:

  1. Картопля добре промийте, дайте обсохнути. Натріть кожен бульба оливковою олією, загорніть в харчову фольгу і помістіть в духовку. Запікайте протягом 50-60 хвилин (в залежності від розміру плодів) при температурі 180 градусів.

  2. Деко застеліть харчовою фольгою. Змастіть її оливковою олією. Помідори черрі розріжте навпіл, посоліть і поперчіть, а потім рівномірно розподіліть про деку. За 15 хвилин до готовності картоплі помістіть томати в духовку. Під час приготування періодично перемішуйте їх.

  3. Коли картопля запечеться, вийміть його з фольги і розріжте навпіл або просто зробіть великий надріз посередині. Викладіть на картоплю рікотту або будь-який інший сирний сир, запечені томати, а потім посипте сушеними прованськими травами.

Закуска » сніговики»

інгредієнти:

  • 6 великих курячих яєць

  • 6 перепелиних яєць (можна замінити курячими, але дрібними)

  • Жменю перцю горошком

  • 1 велика морква

  • Спагетті

  • Петрушка для прикраси

як приготувати:

  1. Яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи. Морква очистіть. Наріжте на кружечки.

  2. Почніть збирати сніговика. Акуратно зріжте верхню і нижню частину у яєць. Проткніть їх шпажкою і витягніть її. Візьміть пару шматків моркви так, щоб вони відрізнялися за розміром, і теж проткніть їх.

  3. Помістіть на дошку велике яйце. Вставте в отвір від шпажки спагеттіну так, щоб вона не зламалася. Потім насадите дрібне яйце і моркву.

  4. За допомогою тієї ж шпажки зробіть два невеликих симетричних отвори у верхній частині сніговика і помістіть туди дві горошини чорного перцю — це і будуть очі. Після чого аналогічним чином можна створити гудзики в нижній частині сніговика, але це, скоріше, на ваш розсуд. З моркви виріжте невеликий ніс. Руками сніговика стануть гілки свіжої петрушки.

Легкий салат з руколою, моцарелою і печеним буряком

інгредієнти:

  • 1-2 буряка

  • 3 ст. Л. Оливкової олії

  • 1 ч. Л. Винного оцту

  • 1 великий огірок

  • 10 шт. Дрібного редису

  • 200 г руколи

  • 150 г маленьких кульок моцарели (можна використовувати один великий, попередньо розділивши його на невеликі частини)

  • Сіль і перець за смаком

як приготувати:

  1. Буряк вимийте і очистіть. Наріжте бульби на дуже тонкі кружечки. Посоліть і поперчіть, а також заправте 2 столовими ложками оливкової олії. Ретельно перемішайте. Розігрійте духовку до 160 градусів. Викладіть буряк на деко в один шар і запікайте протягом 20 хвилин або до тих пір, поки буряк не стане хрусткою.

  2. Огірок очистіть від шкірки і тонко наріжте. Також поступите з редискою. Викладіть плоди в миску, додайте рукколу і остигнула буряк. Приправте все оливковою олією і винним оцтом. Посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте. Салат розкладіть по порційних тарілках, а зверху викладіть моцарелу.

Курка запечена з овочами

інгредієнти:

  • 1 курка цілком

  • 2 середніх репчатых лука

  • 2 моркви

  • 2 стебла селери

  • 1 головка часнику

  • 1 лимон

  • Оливкова олія

  • Суміш спецій для м’яса

  • Сіль і перець за смаком

як приготувати:

  1. Овочі вимийте і наріжте їх на великі частини — чистити необов’язково. Збризніть овочі оливковою олією, додайте спеції, посоліть і поперчіть. Викладіть їх на деко.

  2. Курку збризніть оливковою олією, добре посоліть і поперчіть. Ретельно розітріть, щоб спеції розподілилися. Помістіть курку прямо на» подушку » з овочів.

  3. У лимоні зробіть кілька проколів і помістіть його всередині курки. Курку і овочі помістіть в духовку і запікайте при температурі 180 градусів одну годину.

  4. Коли птах повністю пропечеться, викладіть її і овочі в красиву святкову форму. При подачі можна прикрасити блюдо свіжою зеленню.

інгредієнти:

  • 250 г мигдалю
  • 100 г коричневого цукру
  • 2 ст. Л. Меду
  • 2 ст. Л. Борошна
  • 3 ч. Л. Подрібненої кориці
  • ½ ч. Л. Ваніліну

як приготувати:

  1. мигдаль подрібніть в борошно за допомогою кавомолки. Змішайте з мигдальним борошном коричневий цукор, корицю, ванілін. Додайте мед і перемішайте. Якщо суміш вийде дуже сухий, то влийте чайну ложку води, і замісити щільне тісто.
  2. розкачайте тісто товщиною приблизно в півсантиметра. За допомогою форм вВигляді фігурок виріжете печиво. Помістіть його на деко, вистелене пергаментним папером, і випікайте в духовці 8-10 хвилин при температурі 180 градусів.
  3. дайте печінкою охолонути, після чого перемістіть його в контейнер, який можна щільно закрити, — так воно довше залишиться свіжим.

Печені яблука з медом, горіхами і грецьким йогуртом

інгредієнти:

  • 4 великих твердих яблука

  • Сік ½ лимона

  • 50 мл яблучного соку

  • ½ ч. Л. Подрібненої кориці

для начинки:

  • 100 г вівсяних пластівців

  • 200 мл мигдалевого або кокосового молока (можна придбати у великих супермаркетах)

  • 2 ст. Л. Меду

  • ¼ ч. Л. Мускатного горіха

  • ¼ ч. Л. Кориці подрібненої

  • Щіпка солі

для прикраси:

як приготувати:

  1. Яблука вимийте, зріжте з них верхівки і вийміть середину за допомогою ножа та ложки. Збризніть лимонним соком, присипте корицею. Помістіть яблука в форму для запікання з високими бортиками, влийте в неї яблучний сік. Накрийте харчовою фольгою і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовки протягом 20-25 хвилин.

  2. Приготуйте вівсяну начинку. Залийте вівсяні пластівці розігрітим мигдальним або кокосовим молоком, накрийте кришкою і залиште на 15 хвилин, щоб пластівці набрякли. Додайте спеції, сіль і мед. Перемішавши.

  3. Начините печені яблука готовими вівсяними пластівцями. Полийте зверху грецьким йогуртом і рідким медом. Прикрасьте подрібненими горіхами.

Гарячий шоколад з нутеллою

інгредієнти:

  • 700 мл молока

  • 3 ст. Л. Нутелли або будь-який інший шоколадно-горіховою пасти

  • 2 ст. Л. Какао-порошку

  • 2 ст. Л. Меду

  • Маршмеллоу для прикраси

як приготувати:

  1. Підігрійте молоко, додайте до нього шоколадно-горіхову пасту, какао-порошок і мед. За допомогою віночка все ретельно перемішайте до однорідного стану. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.

Юлія кривулькіна