Пряник з повидлом

32

Кулінарна книга. Рецепти » випічка » печиво, вафлі, пряники

мінімум інгредієнтів, готувати нескладно. М’якість зберігає кілька днів. Я зробила 1 великий пряник, вийшов як пиріг))

  • 150г цукру
  • 100г вершкового масла
  • 1/2 ч. Л. Солі
  • 2 ст. Л. Меду
  • 1/2 ч. Л. Соди
  • 2 яйця
  • 400г борошна

для глазурі:

  • 2 ст. Л. Молока
  • 4 ст. Л. Цукру

У каструльці змішати масло, цукор, сіль і мед. Підігріти, але не до кипіння. Додати соду, яйця і борошно. Замісити тісто, поставити його на 30 хвилин в холодильник. Потім розділити на 4 частини. Вийде 2 прямокутних пряника. Для нижньої частини пряника розкачати один пласт в прямокутник. Покласти начинку (повидло, згущене молоко, варення — у мене лимонне). Накрити другим розкатаним пластом. Краї защипипнуть. Зробити другий пряник. Покласти на деко (навіть на два дека, якщо будете випікати обидва одночасно). Випікати при 180 с 20-25 хвилин.

Зверху після охолодження змастити глазур’ю. Для її приготування нагріти молоко з цукром до розчинення цукру. Я не покривала пряники глазур’ю.