Кулінарна книга. Рецепти » випічка » печиво, вафлі, пряники
мінімум інгредієнтів, готувати нескладно. М’якість зберігає кілька днів. Я зробила 1 великий пряник, вийшов як пиріг))
- 150г цукру
- 100г вершкового масла
- 1/2 ч. Л. Солі
- 2 ст. Л. Меду
- 1/2 ч. Л. Соди
- 2 яйця
- 400г борошна
для глазурі:
- 2 ст. Л. Молока
- 4 ст. Л. Цукру
У каструльці змішати масло, цукор, сіль і мед. Підігріти, але не до кипіння. Додати соду, яйця і борошно. Замісити тісто, поставити його на 30 хвилин в холодильник. Потім розділити на 4 частини. Вийде 2 прямокутних пряника. Для нижньої частини пряника розкачати один пласт в прямокутник. Покласти начинку (повидло, згущене молоко, варення — у мене лимонне). Накрити другим розкатаним пластом. Краї защипипнуть. Зробити другий пряник. Покласти на деко (навіть на два дека, якщо будете випікати обидва одночасно). Випікати при 180 с 20-25 хвилин.
Зверху після охолодження змастити глазур’ю. Для її приготування нагріти молоко з цукром до розчинення цукру. Я не покривала пряники глазур’ю.